Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Nog een weekje in Japan

Op de tweede maandag dat we in Japan waren moest Bas natuurlijk weer beginnen aan zijn normale werkweek. Het was een bewolkte regnachtige dag, maar dat gaf niet want na alle indrukken van het weekend was het goed om even rustig aan te doen. In de ochtend nog even naar het pretpark tegenover het hotel waar ze een rondje in de draaimolen mochten. Bleek total rip off, want na 3 rondjes stonden we weer stil. Het begon ook te regenen dus terug gelopen naar het hotel, waar Pepijn een tukkie deed; voor de verandering eens in een bed….(ipv kinderwagen of rugzak). ‘s Middags in het winkelcentrum gewinkeld en vanwege de vakantie hadden ze in het winkelcentrum een treinenspeurtocht, dus op welke verdieping de trein gezocht. Toen we Bas ophaalde scheen de zon weer en waren de wolken verdwenen.

Op dinsdag naar een van de beroemdste toeristische trekpleisters van Tokio: Asakusa. Een giga tempelcomplex met een hoop toeristen winkeltje waar je typische Japanse spulletjes (lees: made in China) kan kopen. Door de wijk via een marktstraat richting het Ueno Park; op de weg kwamen we een speeltuin tegen en zelfs hier in de speeltuin hebben ze beveiligingsambten die de boel in de gaten houden. Japan is echt het land van de werkverschaffing en de regulering en dat terwijl de Japanners het niet in hun hoofd halen iets buiten de regels om te doen……Na lekker te hebben rondgerend in de speeltuin naar Ueno, hier gelunched en daarna de dierentuin in waar Ueno bekend om staat. Grote trekpleister zijn de twee pandaberen. Pepijn vind alles even geweldig in een dierentuin en weet niet waar hij wijzen moet. Na het dierentuinavontuur langs de tempels die het park rijk is teruggelopen naar het station. Inmiddels al dik spitsuur (geloof niet dat het in Japan een uur is…..meer spitsmiddag) maar onze weg naar huis ging goed.

Op woensdag de metro genomen naar een park in Yokohama en hier ontbeten en een aanzienlijke tijd IN!!! de fontein gespeeld. Het begon natuurlijk met kleren aan ernaast, maar aan het einde waren alleen de onderbroeken nog aan en stonden ze er midden in. Na de waterpret op deze weer stralende dag het poppenmuseum bezocht waar ze poppen van over de gehele wereld hadden staan en de poppen die in verleden tijden in Japan werden gebruikt. Na het museum via de waterkant teruggelopen en gelunched bij een kindercafe. Na de lunch nog een bezoek gebracht aan het zijde museum, waar Jojanneke even een poging mocht doen op het weefgetouw en een poppetje mocht maken van zijdebolletjes. Het meisje die het uitlegde deed het alleen misschien iets te secuur….waardoor het voor een 3 jarige eigenwijze peuter misschien een beetje te hoog gegrepen was, maar uiteindelijk kwam er een poppetje uit waar iedereen blij mee was. Verder doorgelopen richting hotel en nog even gestopt bij het red brick house; een oud pakhuis omgebouwd tot gallery en met leuke aparte winkeltjes. Even in het hotel gezeten en toen het tijd was om Bas op te halen, naar zijn werk gelopen en met zijn allen gegeten bij een Italiaan.

Op donderdag een laatste tripje Tokio met zijn drieen deden we wederom een tripje Tokio. We begonnen in de wijk Nippori, weer nog een hoop leuke authentieke winkeltjes zitten. Hier eerst bij een koffietent lekker ontbeten en daarna door de wijk gelopen. De wijk gaat over in een wijk waar je allemaal mooie tempels zitten en een authentiek Sake winkeltje. Een tempel bezocht en een tempelplaats waar 84000 afbeeldingen van de Jivo (boeddhistische god) te vinden zijn, we hebben ze niet nageteld……Deze wandeling eindigde ook in het Ueno park, waar we de speeltuin opzochten en daarna nog even door het park wandelden. Een eindje op weg naar huis nog de metro uitgestapt in Shinjuku, waar je van het Metro Government building een mooi uitzicht hebt over de stad. ¬†Wederom terug in de trein en op weg naar huis. ‘s Avonds bij het buffetrestaurant van het hotel gegeten.

Vrijdagochtend geshopt voor Bas zijn verjaardag…want wat is een verjaardag zonder kaarsjes en nog wat kadootjes gevonden en leuke hoedjes voor Loes. Met Bas gelunched met sushi en ‘s middags op de hotelkamer doorgebracht voor de nodige rust (morgen zou een drukke dag worden). Slingers gemaakt voor Bas zijn verjaardag en aan het eind van de middag naar het red brick house terug. Op het terrein hadden we namelijk ook een strand nagemaakt, met een poedelbadje voor de kids. Bas wou er een kort dagje van maken, maar duty calls dus dat ging helaas niet lukken. Rond half 7 was de werkweek dan toch af en gingen we met zijn allen nog even lekker eten bij de Indier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>