Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Lente!!!

Alhoewel de lente ‘s nachts nog niet echt wil komen (is nog steeds rond 10 graden) kan je overdag wel voelen dat het warmer wordt….de zon wordt sterker en af en toe gooien we het zwembad al aan in de hoop dat de solar verwarming zijn werk gaat doen. De weken nadat we thuis kwamen stond vrij in het teken van de auto….Op dinsdag na thuiskomt uit Japan, Jojanneke nog naar school gebracht, maar toen we woensdag de auto wilde starten was het enige wat hij deed klik-klak…..Nog geprobeerd te jumpstarten, maar dat deed ook niets. De man van Karen was zo lief om ‘s middags de accu eruit te halen en om te wisselen voor een nieuwe, die hij er ‘s avonds weer in kwam zetten…..maar helaas klik-klak. Gelukkig bleken we bij het kopen van de auto een garantie te hebben afgesloten en dus na veel gebel; de eerst drie garages die we belde hadden pas een week later een plekkie…maar wat verwacht je anders in W(ait)estern A(while)ustralia, vonden we een garage die hem zo snel mogelijk wilde hebben. Dus op donderdag was het voor Jojanneke en Pepijn een groot schouwspel, want de autoambulance kwam de auto ophalen. Autoloos de rest op de fiets gedaan en richting Mount Lawley gefietst voor de boodschappen en een knipbeurt voor de kids. Pepijn zijn eerste keer om geknipt te worden, maar hij bleef keurig stil zitten en toen ze klaar waren hadden we een echt ventje ¬†ervoor in de plaats…wat een verschil. Op vrijdag had Jojanneke een fee-enfeestje in Fremantle, maar nog steeds autoloos werd het een heel avontuur met de bus en de trein.¬†Jojanneke was de rest van de week in fee-en stijl.

Natuurlijk was de auto vrijdagmiddag nog niet gereed, dus het weekend eveneens autoloos. Op zaterdag fietsend richting Guildford, waar we eigenlijk iets wilden eten bij een wijngaard, maar degene het dichts bij Guildford deed alleen feesten en partijen, dus Guildford zelf in en daar bij een lief theehuisje koffie en scones/cakes gegeten. Op zondag In Mount Lawley geluncht en daarna in de speeltuin de rest van de middag doorgebracht. Op maandagmiddag rond half 4, na nog niets gehoord te hebben, toch ff de garage gebeld. Hij was nog niet helemaal klaar, maar bij de tijd dat ik er zou zijn zou hij wel klaar zijn. Toen moesten we in de versnelling, want de openbaar vervoer trip nam een dik uur in beslag en om 5 uur ging de garage dicht. Net deze bus had natuurlijk vertraging…..dus al rennend richting station waar we net aan de trein haalde. Om 5 uur precies wandelende we de garage in waar we gelukkig de auto mee konden nemen.

Op donderdag nog meer auto perikelen., want onze zijspiegel (van de busbotsing in JUNI) was nog niet gemaakt. Inmiddels was de bestelling van de spiegel binnen en dus op donderdag, nu we toch bezig waren de auto opnieuw weggebracht……zou binnen een dagje klaar zijn, maar om half 6 ‘s avonds nog niets gehoord. De volgende dag direct in de telefoonlijn en ja, hij werd net van de vrachtwagen afgerold???!!! Dus op vrijdag was de auto weer 100%. Hoera!!!!

Op zaterdag eerst het zwembad schoon gemaakt. Pepijn vond het wel tijd dat iemand nou eens echt voelde of het nog te koud was en viel er pardoes met kleren en al in…..we waren er beiden bij en trokken hem met zijn tweeen weer op de kant….in eerste instantie was hij wel even geschrokken, maar daarna vond hij het eigenlijk wel grappig. Met droge kleren weer aan richting Yanchep en hier een uurtje gewandeld, de kangaroos waren vrij verstopt dus maar een paar gezien. Bij de Pub gelunched, maar dit bleek zo’n grote lunch dat we als avondeten maar een soepie namen. Kate zou nog even langskomen na het rugby kijken in de pub naast ons huis, maar die kwam uiteindelijk zondagochtend even op de koffie. Na het koffiebezoek richting strand en hier in de branding en op het strand gespeeld. Leek wel iets warmer als dat het was….maar toch warm genoeg voor een ijsje achteraf.

Deze week een beetje regenachtig, dus wat gewinkeld in de winkelcentra en op vrijdagmiddag richting Fremantle en na afloop nog even langs de brandweerspeeltuin in Kings Park, waar we vrijwel de hele speeltuin voor onszelf hadden vanwege het dreigende weer. Deze zaterdag al vroeg aan de slag. Op vrijdag wilde Jojanneke koekjes bakken, maar hiervoor waren we te laat thuis op vrijdag, dus beloofd dat we het zouden doen als ze weer wakker was. Dit bleek niet zo’n goede deal want om half 7 ‘s ochtends riep ze dat ze pupcakes!!!;) (zoals jojanneke ze noemt) wilde maken. Vanuit NL hadden we van Ilja mooie cakejes had die je kon decoreren als paddestoelen…..maar er was weer NL playgroup…dus daar konden we de vroeggebakken pupcakes uitdelenn daarna even bij het strand nog bij een speeltuintje gespeeld. ‘s middags met zijn vieren op de fiets richting supermarkt. Loes had ‘s avonds een meidenuitje vanwege de verjaardag van Kate in de pub naast ons huis (hoe gemakkelijk). Zondag was het de australische Vaderdag en Jojanneke had mooi dingen op school gemaakt. Bas mocht dus even uitslapen en daarna een ontbijtje met de knutsels van school. De juf had kennelijk wat vragen gesteld over papa en Jojanneke had daarop naar goedgeweten antwoord gegeven :)….papa heet Bas; is 63 jaar en doet als werk op de computer spelen. haha!!!

Zondagmiddag richting Kings Park. Daar zijn de wildflowers weer aan het bloeien dus een wandeling en nog een bezoekje aan de speeltuin. ‘s Avonds had Jojanneke voorgesteld dat we moesten bbqen…want dat is kennelijk wat aussie papa’s doen op vaderdag…..Dus rond 5en de barby aangestoken en onze eerste bbq van het jaar in de tuin gegeten. Wel nog een beetje koud, maar de lente zit in de lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>