Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Van Bali in de ziekenboeg

Op maandag gaat Jojanneke nu tot half drie naar school ipv tot half 1, dus dat betekent dat er iets meer tijd overblijft voor mama, want normaal ging Pepijn altijd rond 12 uur voor zijn middagslaapje en dan crosste ik heen en weer om Jojanneke op te halen. Nu die tijd goed besteed om de laatste was weg te strijken en de koffers in te pakken. Op dinsdagochtend was Jojanneke nog naar de NL school en ‘s middags rond 5 uur stond de taxi op ons te wachten om ons wederom naar Perth airport te brengen….richting Bali. Maaike en Gijs waren al 3 weken op vakantie in Indonesie en wat zou het leuk zijn om daar elkaar te treffen…..het is immers zo dichtbij (slechts 3.45 uur vliegen).

Na een snelle hap op het vliegveld om half 8 “ready for take off” en even voor half 12 landden we op Denpasar. Hier werden we keurig opgewacht door de chauffeur die ons in het pikkedonker van de nacht richting onze villa bracht. De kids merkte weinig van de rit en de vlucht die waren in diepe ruste. De weg bleek vrij bochtig en bergachtig en de chauffeur moest hier en daar even stoppen voor een plas en verfrissende plens water in zijn gezicht?!…maar hij reed keurig en bracht ons veilig (wat een wonder is met al die scooters die 30 cm achterop rijden) bij de villa. Even snel rond gekeken, maar inmiddels was het half 4 voordat we klaar waren om ons bed in te duiken en dus nog even een paar uurtjes de oogjes dichtgedaan.

Pepijn fungeerde als eerste wekker, met een schappelijke half 8 (hij had de hele nacht natuurlijk gewoon geslapen). Dus op het balinese bed buiten met uitzicht over de zee met zijn autootjes zitten spelen en een kopje thee gezet……Om half 9 was de kokkin/huishoudster Komang die bij de villa hoorde er ook en die regelde het ontbijt en de koffie en thee. De ochtend in het zwembad en op het “bijna” prive (lava=zwart) zandstrand gespeeld en de slingers die we hadden meegenomen werden opgehangen . Met Komang dingen geregeld voor de lunch en het avondmaal. Het moest een feestmaal worden, want Gijs was deze dag jarig. Was het ook mogelijk om een taart te regelen??!!! Ze keek even moeilijk, maar ging meteen op pad voor de boodschappen en kwam terug met allemaal goede berichten, behalve dan dat haar huishoudgeld ook wel op was….Voor de lunch maakte ze Gado Gado en dit smaakte al erg lekker. Rond drieen hadden Maaike en Gijs met veel moeite (lag een beetje van de weg af) de villa gevonden en dus was het tijd voor de taart en een frisse duik in het zwembad. ‘s Avonds bleek ze idd een feestmaal ervan gemaakt te hebben en dus kreeg ze een extra fooitje (dat is niet zo lastig bij iemand die 1,5 per uur verdiend).

Op donderdag gingen Gijs en Bas eerst het rif voor het huisje al snorkelend ontdekken in de middag wilden we richting Lovina, maar de chauffeur die Komang had geregeld bleek wel erg veel te vragen. Dus het stukje naar de weg gelopen en daar met het lokale vervoer/taxibusje mee. In Lovina wat duiken voor de vrijdag geregeld en daarna lekker op een terras gezeten. Heerlijke ijs en appelkruimeltaart bij de koffie/borrel al moesten we er wel even op wachten. Nog even in een winkeltje wat souveniertjes gesnuffeld en toen weer met het lokale vervoer terug. De chauffeur terug bleek wel in voor wat onderhandeling en met hem ook afgesproken dat hij ons op zondag terug zou brengen naar het vliegveld en onderweg ons nog wat van Bali zou laten zien. Na het feestmaal van gister hadden we Komang ook voor deze avond ingehuurd als kok en weer was het erg smaakvol.

Op vrijdag werden we opgehaald door de duikorganisatie en gingen we in een bus richting duiklocatie wat nog zo’n 1,5 uur rijden was. Op de locatie aangekomen stapte we over op een boot. Eerst werden Loes, Pepijn en Jojanneke afgezet op het strand zodat die lekker konden spelen, terwijl de anderen voor een duik in het diepe blauwe water gingen. Na een uurtje werden we weer opgepikt en op een andere stukje strand stopte we voor de lunch. Loes ging hier de onderwater wereld al snorkelend even bekijken en daarna was het tijd voor Bas, Maaike en Gijs voor de tweede duik van de dag. Rond half 3 weer terug naar de kust en weer met de auto terug naar de villa. Hier nog even het zoute water afgespoeld in het zwembad en Komang had weer heerlijk voor ons gekookt. Maaike en Jojanneke speelde prinsesjes, wat voor Maaike eindigde in een aantal fikse schaafwonden, omdat Jojanneke van het muurtje sprong en Maaike dit niet helemaal verwacht had. Die probeerde haar op te vangen, maar viel zelf en schaafde met haar been langs de muur.

De zaterdag was een ceremonie dag voor de Hindo’s dus werkte Komang niet. Dit betekende dat we voor ons eigen ontbijt moesten zorgen. Gijs bakte pannenkoeken en na het ontbijt richting Seririt voor de boodschappen. Door de ceremonie bleek de levendige markt er ook niet te zijn, maar sommige winkeltjes waren nog open en ook het warenhuis/supermarkt was open. Wat een gekkehuis was het hier en we kregen een beetje benauwdheidsverschijnselen. Boodschapjes gedaan en wat koopjes opgepikt en toen snel weer op zoek naar een rit naar huis. Deze bleek in de vorm van een gewone personenauto die wel wat extra wilde verdienen….De rest van de middag lekker lui bij de villa doorgebracht. Bas en Loes gingen nog even snorkelen naar het rif voor de kust. Die avond aan de “niet aziatische” pasta.

Op zondag was Komang er nog voor het ontbijt en hoefden we ons dus niet druk te maken daarom. De laatste dingen in de koffer gegooid nog even een duik in het zwembad, want ons verblijf was al weer voorbij. Rond 10 uur stond de chauffeur klaar en die bracht ons via een toeristische route naar het vliegveld. Eerst bezochten we een waterval en toen stopte we bij een plaats waar je aapjes kon voeren. Toen naar een tempel (ietwat toeristisch) en gelunchd met uitzicht op de rijstveldterrassen. Na de lunch   bij een superlief klein koffieplantage gestopt, waar ze ook cacaobomen, ananasplanten en andere dingen verbouwden. We kregen een proefsessie waarbij je verschillende koffies en theeën kon proberen. We kochten langs de kant van de weg nog een Jackfruit, enorme vrucht met allerlei kleine zaadzakjes. Omdat de (lokale) chauffeur deze voor ons kocht kostte het ons wel een luttele 50 cent……

Op het vliegveld aangekomen konden Gijs en Maaike direct inchecken. Nadat hun koffers weg waren nog even bij Starbucks een bakkie gedaan en toen gingen zij richting douane. Onze vlucht ging pas rond middernacht (dat krijg je als je de goedkoopste neemt) en dus moesten we ons even vermaken buiten het vliegveld. Eerst wat gegeten en toen even op een grasveldje wat gehangen, boekje gelezen en met de autootjes gespeeld. Rond half 10 konden ook wij inchecken en dus de koffers weggedaan en door de douane heen. Pepijn en Jojanneke vielen tijdens het wachten allebei in slaap en Loes kreeg nog een voetmassage om de laatste Rupiahs op te maken. Rond half 1 in de lucht en rond half 5 in Perth, daar ging het voor de verandering eens een keer redelijk snel….hadden gelukkig geen gekke dingen of souvenirs meegenomen. En rond 5 uur terug thuis. Hier nog even naar bed gegaan. Rond half 9 waren de smurfen weer wakker en dus Jojanneke als gewoonlijk op maandag naar school gebracht. Hier was ze volgens de juf wel wat minder actief als anders…maar het ging. Die avond maar op tijd naar bed gegaan…….de kinderen althans……na een heerlijke NL maaltijd van boerenkool met worst. Bas werd om 10 uur opgehaald met de taxi want die vloog (ongelovelijkerwijs)  weer dezelfde nacht richting Japan. Die sliep al voordat het vliegtuig goed en wel opgestegen was…..Loes nog even lekker gedoucht en toen ook gauw in haar net verschoonde bedje.

Rond half 5 de kids allebei wakker en dus (met een flesje melk) nog een paar uurtjes in papa en mama’s bed. Helaas voor mama en voor haar verschoonde bed kwam bij Jojanneke de melk er net zo hard weer uit :(….Jojanneke wist ook niet wat haar overkwam (want de keren dat ze gespuugd heeft zijn in haar hele leven op een hand te tellen). Maar na de 4de keer was er echt niets meer over en viel ze nog in een diepe slaap. De juf geïnformeerd dat we niet of later kwamen, maar toen ze rond negen weer wakker was zei ze het wel te willen proberen. Het ontbijt bleef erin, dus richting school en rond 10 uur Jojanneke afgezet. Maar de juf belde rond half 11 dat ze klaagde over buikpijn en naar mama wou……dus haar gauw weer opgehaald. De rest van de dag rustig aan gedaan en toen ging het met Jojanneke wel weer.

Helaas werd die avond Pepijn ziek, met hoge koorststuipen en voelde Loes zich ook niet top. Pepijn ging nog voor het eten om 6 uur naar bed om de volgende dag om 8 uur wakker te worden. Pepijn bleef de komende 2 dagen nog wat kwakkelen (evenals zijn moeder) met koorts en een flinke snotneus en veel slapen. Alle tropische ziektes schoten even voorbij, maar uiteindelijk blijken het simpelweg zijn laatste 2 snijtanden te zijn die erdoor willen, gepaard met wat groeistuipen en wellicht alle commotie van de afgelopen week (wat toch wel weer veel was voor die kids). Op woensdagavond ging er echter al aardig wat spinazie weer door zijn keel en op donderdagavond bleek uit de 2,5 pannenkoek dat het ook bij hem wel weer aan de beterende hand was. Op donderdag nog even met papa geskyped over de belevenissen van de afgelopen dagen…met als hoogtepunt het feit dat Jojanneke heel trots zei dat ze de deur even dichtgedaan had, terwijl de sleutel nog binnenlag. Gelukkig bleek de achterdeur alleen op het benedenslot te zitten en niet zo inbraakveilig te zijn. De inbraaktechnieken  die Loes vroeger op de voordeur van de Bregwaard had opgedaan bleken voldoende om hem open te krijgen. Vrijdag bleken we allemaal weer zover beter dat we ‘s ochtends ons even in de sportschool waagde (dat wil zeggen de kids in de creche en Loes in de fitnessruimte). En ‘s middags even boodschappen gedaan, waarna Jojanneke in de auto in slaap viel. Nog even naar de speeltuin, waar ze gelukkig beiden weer lekker aan het rennen waren……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>