Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Geheimen, verrassingen en een hoop vlieguren…..

Het eerste weekend na onze thuiskomst van Bali een beetje rustig aan gedaan. Op zaterdagmorgen naar de playgroup en ‘s middags boodschapjes gedaan en naar de speeltuin. Op zondag met Kate en Karen en de kids naar Matilda Bay, een stukje strand aan de Swan River. Ik vond het niet zo, vies water en klein strandje…..maar een hoop schaduw dus voor de zon schuwe aussies ideaal. De kids kenden geen kou en gingen daadwerkelijk ook nog het water in. Geef ons maar het echte mooie strand.

Op maandag ging Jojanneke weer als normaal naar school en ook dinsdag ging het goed. Ik was samen met de andere moeders bij iemand van de klas koffiedrinken en die had een heerlijke hollandse appeltaart erbij gemaakt. Na dinsdag werd het weer slechter. Op woensdag nog naar de playgroups en op donderdagochtend naar het zwembad. Vreemd genoeg had Jojanneke het koud in het zwembad en op de weg terug viel ze in slaap.

Het bleek dat het ziekzijn nog niet helemaal uit haar lichaam was en de nacht van donderdag op vrijdag ging het mis….2 nachten niet geslapen, koortsaanvallen en overdag een beetje tv gekeken en op de bank gehangen. Loes voelde zich de laatste weken al niet optimaal…..(misschien iets te doen met ons nieuwe familielid???!!!), maar 2 nachten doorhalen hakte er aardig in. Op zaterdag bleef Jojanneke klagen over buikpijn en ze had al 2 dagen niet gegeten (gelukkig wel gedronken en ze heeft gelukkig wat reserve) dus toch maar naar de dokter. Misschien een blaasontsteking, maar dat bleek gelukkig niet zo. Toch een kleine antibiotica kuur voor een kleine oorontsteking die de dokter zag.

Op zondagochtend kwam Bas gelukkig weer terug van zijn trip uit Japan. Jojanneke voelde zich al wel wat beter, al zag je wel dat ze een jasje had uitgedaan en de rest van de week moest ze dan ook even door middel van middagtukjes (die ze anders nauwelijks doet) bijtanken. Op zondagmiddag nog even bij de kangaroos en de koalas in het Wildlife park gaan kijken. Hier hadden ze ook een leuke boederijshow waar de lieten zien hoe het er op een Australische ranch aan toe gaat inclusief schapenscheren, schaaphonden, paarden, koeien en lammetjes.

Maandag moest Bas weer aan het werk, maar toch was het lekker dat hij er weer was om “de zorg” een beetje te delen. Jojanneke en Loes (die door al het wel en wee een flinke keelontsteking had opgelopen) hadden de rest van de week om ook weer een beetje op adem te komen. Maandag een termijnscan laten maken en alles leek tot nu toe goed en de baby zijn hartslag klonk sterk. Op donderdagmiddag was het zover….Loes naar het vliegveld gebracht en dit ging verder zonder tranen. Pepijn en Jojanneke vielen beiden in slaap op de weg terug naar huis en Loes begon aan haar lange weg naar NL. Bij het thuisfront ging alles goed…..want daar werden pannenkoeken gegeten.

Vrijdagochtend hadden ze een verjaardagsfeestje met als thema ridders, dus Pepijn ging als draak en Jojanneke verkleed als prinses. Met genoeg voedsel en mooi weer, was het een geslaagde partij. Vrijdagmiddag rustig aan naar de speeltuin en de winkel.

Loes landde ondertussen om 7 uur ‘s ochtends op Schiphol en werd opgewacht door Ciska en Petra en Eric (die voor de gelegenheid ook vrij had genomen, super!). Nog even een bakkie op schiphol en daarna richting Purmerend om het nieuwe kasteeltje…..lees: sloopbunker (nu nog) van Petra en Eric te bewonderen (met wat fantasie).  Daarna voor de surprise richting Alkmaar. Ciska was als verkenner naar binnengegaan om te kijken of Pap en Mam thuis waren en daarna volgde ik…verstopt achter een bos bloemen. Papa deed de deur open in de veronderstelling dat er bloemen bezorgd werden, maar toen ik er achterstond had hij het even niet meer. Loes kreeg hij nog net eruit en mama die in de keuken stond kon haar oren niet geloven. Wel gehoopt (denk ik), maar niet verwacht….was het weekend voor hun eigenlijk als geslaagd voordat hij goed en wel begonnen was. Even een koppie gedaan om op adem te komen en daarna ze even alleen gelaten om ons huwelijkskado op te halen en het bruiloftsfamiliestuk te zoeken. “De Clown” lag ergens op de zolder in Heerhugowaard, maar Ciska had al een vergeefse zoekpoging gedaan…..Gelukkig vonden we hem binnen 10 minuten bij het open van de vierde verhuisdoos. Terug naar Alkmaar en daar ons tuinbeeld gegeven die wij als huwelijkskado hadden uitgezocht. Wederom een geslaagde verrassing.  Inmiddels was het lunchtijd en daarna de tweede verrassing maar op tafel gegooid….ik was toch niet helemaal alleen gekomen :).

‘s Middags langs Marc en Annemieke om Niek, hun 1,5 week oude zoon, te bewonderen. Wat een mooi kereltje…..

Bij Ciska geslapen, maar evengoed (ondanks de kans op uitslapen) om half 7 wakker. Met Ciska naar de stad en hier nog een nieuwe party outfit gescoord. Na de lunch nog even terug naar de stad, want er moest nog een basic shirtje onder mijn outfit. Dit bleek nog een hele zoektocht en toen moesten we nog in de versnelling om op tijd op de feestlocatie te komen om te helpen versieren. Om 5 uur begonnen de gasten binnen te komen en werden we verwelkomd met koffie en gebak. Daarna een heerlijk buffet en tijdens het eten kwam de entertainment binnen. Een klein filmpje van Pepijn, Jojanneke en Bas deed net even doen alsof ze er ook bij waren. De entertainment was te gek, met waanzinnige goocheltrucs en iedereen had het naar zijn zin tijdens een gokje wagen. Ik moest nog aan de bak, want de clown moest nog ‘aan het bruidspaar’ overhandigd worden. Ingrid ook gevraagd om mee te doen aan het stuk, want die (met haar 25 jarig huwelijksfeest een dik jaar geleden) had eigenlijk de rechtmatige eigenaar moeten zijn….maar toen was het Loes even helemaal ontschoten. Met wat richtlijnen op papier werd het een lekker vlot geimproviseerd stukje Kunst en Kitsch (met dank ook aan Gijs en Maaike) waarin bleek dat de clown toch echt niets waard is, maar wel voor de familie Haver het een onmisbaar item is binnen de huwelijksvieringen (pas maar op Babette en Bram!). Erg leuk gegaan! Om 11 uur was het feest ten einde en gingen we richting huis.

Bas was zaterdagochtend richting NL playgroup, maar hier was het erg rustig. Na de playgroup is hij doorgereden richting Fremantle om hier lekker ongezond Fish and Chips (alles kan als mama er niet is ;)) te eten en te spelen in de speeltuin aldaar. Op zondag was het 30 graden + in Perth dus gingen ze met zijn drieen naar het strand.

Loes stapte op zondagochtend alweer op het vliegtuig om 11 uur ‘s ochtends voor de terugreis. Ik was uiteindelijk 2 uur langer in NL dan onderweg, maar het was het meer dan waard, ik had het niet willen missen…..Maar het was wel vermoeiend en een flinke aanslag op je lichaam.

Bas en kids  hadden maandagochtend (Queensday een publieke vrije dag in West Australie) nog een verjaardagspartijtje van iemand van de playgroup en om half 3 ‘s middags kwam Loes weer aan in Perth. Daar kreeg ik 2 dikke knuffels van de kids, en natuurlijk een van Bas :). Wat een verschil met NL, want die maandag was het 34 graden. Thuisgekomen een duikje in het zwembad gewaagd, die in de laatste 2 dagen aardig opgewarmd was. En ‘s avonds een echt feestmaal op de barby.

Het is hier nu voorjaarsvakantie dus Jojanneke heeft geen school. Op woensdag wel met de playgroup dames in de speeltuin afgesproken, maar helaas is het warme weer wat bekoeld en was het best koud en winderig. Op donderdag richting stad, hier hebben ze vakantieactiviteiten en hadden ze een piratenspeurtocht waarbij je verschillende stickers door de stad heen moest verzamelen door een schatkaartroute te volgen. Onderweg was er ook nog een springkussen en konden er piratenhoeden en ooglapjes gemaakt worden. Erg leuk.

Op vrijdagavond nog uiteten bij de griek, maar Jojanneke was nadat ze haar patatjes op had gegeten op mijn schoot in slaapgevallen. Gelukkig waren we op tijd heen gegaan en dus tijdig weer thuis ook en konden we haar zo overhevelen in bed. Op zaterdagochtend lekker rustig aan begonnen en daarna richting Mandaring voor een wandeling. Doordat we niet helemaal op de route bleven, werd het een uitdagende maar leuke wandeling. Bas, Jojanneke en Pepijn doken nog even in het zwembad, maar het was inmiddels al aardig afgekoeld buiten. Rijst als diner en daarna met de kids nog even op de foto om te kijken of ze al wat horen van de baby….Jojanneke vind het allemaal wel een beetje vreemd, maar begrijpt het wel een beetje. Pepijn heeft echt geen idee…..die springt nog rustig op en neer  op mama….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>