Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Lang leve het Australische service niveau!

Vorige week zondag in de ochtend niet veel gedaan. Rond 12en wilden we even met zijn allen boodschapje op de fiets doen, maar Pepijn gaf met een fikse huilbui aan dat hij niet meer in staat was tot een ritje naar de supermarkt. Loes en Jojanneke fietsen naar de winkel, terwijl Bas Pepijn in bed legde voor een tukkie,  ‘s Middags richting het Whiteman Park, want Ollie (Jojanneke’s vriendje) vierde zijn 4de verjaardag hier. De kids hadden het prima naar hun zin en het weer werd beter en beter. ‘s Avonds een eenvoudige maaltijd, want op verjaardagen hier wordt je altijd zo volgepropt met bbq worsten en taart dat je eetlust ver te zoeken is.

De afgelopen week hadden de kids nog een weekje herfstvakantie, dus geen school. Op woensdag wel gewoon afgesproken met de playgroup in een park in Guildford. En ‘s middags nog naar de woensdag middag playgroup. Na de playgroup richting Kate, want die hadden we aangeboden een middagje te helpen schilderen…Bas vond allereerst dat we haar niet het hele huis in haar eentje konden laten schilderen en bovendien kon hij wel wat fysieke arbeid gebruiken, aangezien het op zijn eigen werk vrij rustig is (kon hij ook wel een middagje vrij nemen).

Op donderdagmiddag kwam de tuinman de achtertuin doen, helaas bezorgd deze man altijd meer werk dan hij oplevert, dus de rest van de middag het zwembad leeg staan scheppen en zijn rotzooi opgeruimd….het is dat hij bij de huur inbegrepen zit anders had ik hem al veel eerder een oudhollandse schop onder zijn kont gegeven. Jojanneke en Pepijn vermaakte zich ondertussen met schminken van zichzelf……;).Jojanneke was spiderman en had van Pepijn een rainbow gemaakt, die hij later zelf nog wat modificeerde.

Op vrijdag boodschapjes gedaan, naar de speeltuin en ‘s avonds aan de boerenkool met worst, aangezien de zomer toch nog niet echt wil komen. Niet dat het echt koud weer is (want dat kennen ze niet), je kan zelfs op mooie dagen de korte broek aan….maar toch hier is nog geen zomer te noemen (is ook pas lente natuurlijk, dus misschien willen we te veel van het goede….maar dat zwembad in de tuin willen we zo graag veelvuldig gebruiken).

Op zaterdagochtend richting NL playgroup en ‘s middags omdat het regenachtig was geworden naar het binnenzwembad. Jojanneke wilde zo graag eens met papa naar het zwembad met de grote waterglijbaan…..helaas die bleek stuk. De badmeester dacht dat hij ook niet meer gemaakt zou worden vandaag…..met inmiddels wat Australie kennis kunnen we met zekerheid zeggen dat hij zeer waarschijnlijk de komende 2 weken buiten bedrijf is. Evengoed lekker gezwommen, al is ook het zwembad niet geïsoleerd en dus ronduit koud te noemen. ‘s Avonds lekker mexicaans en de kids daarna uitgeput snel naar bed.

Op zondag op weg voor een routetrippie naar York. Onderweg werden we echter van achteren aangereden en hadden we dus wat onverwacht oponthoud. Bij onze auto was alleen de bumper beschadigd, maar als geluk bij ongeluk net op de plek waar Bas ooit wel eens tegen een paaltje aangezeten had….dat wordt dus nu mooi gemaakt. De andere auto daarentegen was in onze trekhaak gereden en zag er een stuk minder florissant uit. Er lekte vloeistof uit en bumper en motorkap zaten niet meer op zijn plek en rijden was niet echt wijs meer. Wij konden gelukkig nog prima verder en  vervolgde onze weg naar York. Hier even rondgelopen en geluncht. Ook dat blijf toch altijd een belevenis…want veel verder als een burger of fish and chips komen ze niet, en wat je krijgt daar kan je met zijn 3en van eten. De kids kregen ook een ijs(je)…Bas had gezegd doe maar 2 bolletjes….maar die bleken  geschept met een zeer grote lepel: een heel soepbord vol kregen ze elk.  Na York nog even doorgereden naar het pittoreske Beverly…wat een plaatsje van niets bleek te zijn. Daarna terug rossen door de bossen, want we namen de unsealed road terug. Dit bleek af en toe best een uitdaging, maar niets te groot voor de Jeep (die natuurlijk toch al in de overwinningsmodus stond) en Bas was helemaal in zijn element. We zagen zelfs onze eerste Australische slang en waren blij in de auto te zitten…..bij nader onderzoek bleek te een niet giftige eier-etende Southwestern Carpet Python….dus de angst niet helemaal gegrond. Rond avondeten thuis en wat rijstmaaltijden/prakjes uit de diepvries samengevoegd voor een snelle maaltijd. Daarna mochten de kids nog even rennen (om al die energie van het  stil zitten in de auto te verbranden) en daarna te bed. Nog even bellen voor de afhandeling van het ongeluk van die ochtend…..waaruit de conclusie helaas toch weer bleek: Jeep vs West Australie 0-1…..op 7 november (!!!!) hebben ze een plekje om de schade te taxeren…..maar dan  is het nog niet gemaakt natuurlijk. In navolging van de autospiegel (duurde 3 maanden) gaan we er maar van uit dat de bumper besteld moet worden en dat de auto rond half januari weer volledig blinkend rondrijdt????!!!! We zullen zien….

Op maandag ‘s ochtends wat gewinkeld en ‘s middags de schmink nog maar een keer te voorschijn gehaald, waarbij Loes nu zelf maar de kwast ter handen nam…..(beter idee :) ). Lekker lang in de speeltuin geweest en ‘s avonds een traditionele australische beef roast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>