Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Waar blijft toch die zomer……

De week na ons laatste bericht leek het een beetje warmer te worden. Enthousiast zorgen we voor het zwembad, maar veel meer als een paar korte duikjes hebben we nog niet genomen in het water, want het blijft toch een beetje fris. Er zijn zeker dagen met uitschieters (naar 30/30+) en die vallen dan goed genoeg ook weer in het weekend. Maar daarna daalt de temperatuur toch weer naar zo’n 20 tot 25 graden overdag. Dat zou op zich natuurlijk ook prima zijn als het ‘s nachts dan ook zo warm bleef. Maar helaas zorgt de nachttemperatuur ervoor dat het zwembad elke keer weer een paar graden naar beneden gaat, waardoor hij net even iets te fris is. Op zaterdag 20 oktober waren de kids echt megavroeg wakker en springerig. Bas was hier nog niet klaar voor, dus Loes ging eruit zodat Bas nog even bij kon komen van de werkweek. Daarna ontbeten en na het ontbijt richting South Perth voor een bezoekje aan een familie waarvan de man en Bas vroeger samen bij ABB in Den Haag heeft gewerkt. Zij zijn nu 4 maanden woonachtig ook in Perth. Na het bezoek weer richting huis en ‘s middags een korte duik en een paar boodschapjes gedaan voor een barby. Op zondag was het echt een feestdag, want we hadden 2 verjaardagsfeesten. De eerste van Tom (vriendje van playgroup) begon om 10 uur en zij hadden de ouderwetse brandweerwagen gehuurd als entertainment. Kids vinden deze geweldig en dus een aantal rondjes door de wijk op de wagen. Vol met worstjes, chocoladecake, snoep en andere versnaperingen om 1 uur richting het andere feest van Isabelle (meisje van Jojanneke’s NL school) waar de eterijen gewoon doorgingen…wederom chocoladecake…pfff. ┬áRond 3en weer thuis en pepijn was natuurlijk helemaal dood. Die gauw in bed gelegd en in de tuin de rest van de middag doorgebracht. De weken hebben nu wel een vast ritme gevonden en Jojanneke vind het heerlijk om naar school te gaan. Ze maakt de mooiste creaties en het mooie is dat ze ook echt van haarzelf zijn…dwz je kan zien dan de juf niet geholpen heeft, wat ze niet altijd even logisch of mooi maken maar wel uniek. Het afgelopen weekend was een iets rustiger weekend maar wel lekker warm (30 graden plus). Op zaterdag richting de playgroup en daarna even in de stad gestopt voor een kleine boodschap en een lunch. ‘s Middags kwamen Karen, Ollie en Tom zwemmen en eten. De barby werd aangestoken en de kids vermaakte zich uitstekend. Iets te goed misschien, want we moesten even ingrijpen toen er mooie tekeningen op het behang werden gemaakt :(. Gelukkig NIET met zwarte marker en de kunstwerken waren er dan ook weer zo af. Na even streng toespreken van de dader (mw. J. M.) en de spijtbetuiging maakte de ijstaart een hoop goed. Op zondagochtend was de jaarlijkse voorjaarsmarkt van de playgroup, met een hoop leuke activiteiten. Het was die ochtend erg warm, zo’n 35 graden, maar toch alle activiteiten gedaan: springkussen, wederom de brandweerauto, schmink, ballonfiguren, pony rijden, boerderijdiertjes knuffelen, het kon niet op. Van de playgroup kregen we ook nog een bon voor een ijsje en na deze snapering weer richting huis. Een duik in het zwembad, maar de wind en de donkere wolken werden erger. Dit resulteerde in een onweersbui en het koelde hierdoor ook weer een beetje af. Het bleef evengoed lekker zo’n 25 graden en toen de lucht opgeklaard was en Pepijn was wakker richting strand vertrokken van half 5 tot 6 uur. De zee was al best lekker en de kids bouwde mooie zandkastelen. Die avond pannekoeken gegeten en toen een dikke kus aan papa voor het slapen gaan, want die ging die avond weer voor bijna 2 weken richting Japan. Op maandag gign Joja weer naar school en ‘s middags ging ze naar Ollie om hem te helpen met zijn sociale therapie uurtje. Ollie is hoogfunctioneerd autistisch en vind het soms moeilijk hoe hij zich sociaal neer moet zetten en dus had Karen gevraagd of Jojanneke een keer kon komen spelen zodat de therapeute kon kijken hoe goed ze kunnen spelen samen. Door alle observatie werd Ollie echter heel nerveus en gedroeg zich juist erg tegendraads. Zo gauw de therapeute weg was, was Ollie een totaal ander kind en speelde ze weer als van ouds samen. Pepijn mocht tijdens de therapie met Tom spelen en dus had ik mijn handen een uurtje vrij. Ondanks dat de therapie tot half 5 duurde tot kwart over 6 bij Karen gebleven en de kids lekker laten spelen. Daarna snel wat uit de diepvries getrokken. Op woensdagmiddag na de playgroups in de tuin gewerkt, omdat de tuinman zo’n geweldige job doet….NOT en daarna richting speeltuin. Woensdagavond werd Jojanneke al een beetje ziekig en ook Loes en Pepijn hadden en snotneus. Jojanneke had het echter het ergst te pakken en was donderdagochtend koortsig. We hadden op donderdag toch niets dus lekker thuis tv gekeken en Jojanneke heeft een groot deel van de ochtend slapend doorgebracht. Loes ruimde ondertussen het huis een beetje op en pepijn speelde met alles wat ze tegenkwam. ‘s middags ging het wel weer aardig en dus even een frisse neus op de fiets naar de buurtsuper en de speeltuin. Jojanneke was vrijdag gelukkig weer zo’n 90% beter en dus in de ochtend even een rondje sportschool met de kids in de creche. ‘s middags even boodschapjes en daarna doken die 2 dappere dodo’s nog even in het zwembad…brrr (was niet echt onwijs koud zo’n 23 graden buiten en zwembad, en in NL zou iedereen bij het zwembad liggen, maar tot…) , vervolgens naar de speeltuin. Het avondeten was niet een heel groot succes, want pepijn had maar een middagslaapje van 10 minuten gehad en dus eigenlijk te moe om te eten en Jojanneke had last van de overige 10% ziekzijn…en dus ook een beetje moe, klaar voor vandaag. Dus beiden om kwart over 7 in bed….het is bijna een record!!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>