Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

De verhalen achter de foto’s (deel 3: beautiful south)

De volgende dag de tent opgepakt en teruggereden naar le Grand National Park. Alhoewel we hier niet op de camping wilden staan wilde we toch even genieten van het park en het witste strand van West Australie en het mooie was dat je er met de auto het strand op kon rijden. De auto gebruikte we meteen als windvanger, maar later kwam de zon door en werd het lekker op het strand. Hier half 2 gespeeld op het strand. Helaas had Bas toen hij nog even snel een duik wilde nemen zijn voet verstuikt en dit moest hij aardig bezuren. In Esperance boodschapjes gedaan en een broodje voor de late lunch gehaald en toen doorgereden naar Stokes’ Inlet: een rivierdelta.

Bas mocht lekker zittend de luchtbedden opblazen, terwijl Loes en Jojanneke de tent opzette. De volgende dag tent opgepakt en aan de rivier ontbeten, ¬†toen nog een rondje door het park gemaakt. Een korte wandeling (lukte gelukkig net voor Bas) richting een uitzichtpunt over de delta. Daarna richting Fitzgerald National Park. Alle parken hadden prachtige nieuwe voorzieningen, maar geen douches. Gelukkig hadden we alle vier al 4 dagen niet gedoucht….:). Bij Munglinup beach een ochtendpauze, waar (vooral) Jojanneke en Pepijn zich stortten op het schelpen zoeken. Er lagen ook hele mooie. Nog even aan de praat met een Nederlander en wat NL drop uitgedeeld en toen weer verder. In Hopetoun gestopt voor de lunch die bestond uit lekker ongezonde Hamburgers en patatten. Dit in de speeltuin aldaar opgegeten, zodat er ook nog even gerend en geklommen kon worden.

Het park was zo’n 15 minuten verder en daar een mooi plekje gezocht waar onze tent net aan inpaste. De volgende morgen alles weer opgepakt en verder het park ingereden, na ontbeten te hebben bij een uitkijkpunt aan zee, maar de weg bleek dicht dus moesten we noodgedwongen omdraaien en via de snelweg om naar de andere kant van het park te komen. Het andere kant van het park was een flink stuk rijden, maar door mooie wildernis. Bij het strand aangekomen, knakworsten gemaakt en op het strand gespeeld. Ook hier een ontmoeting met dit keer een Fries stel en wederom de droppot te voorschijn getoverd. Rond 3en weer iedereen in de auto en op weg naar de Stirling Range. Onderweg zagen we grote donderwolken, regen in de verte en enorme bliksems over de Stirling Range trekken. Dit is een heuvelachtig gebied (en de enige plek in WA waar het soms sneeuwt). Toen we rond 5en aan kwamen in het staartje van het noodweer vertelde de vrijwilligers van de campsite dat het echt heel slecht was geweest. Nu klaarde het echter weer op en konden we de tent opzetten. In het bos, dat was weer eens wat anders dan strand en dirtroads. Pannenkoeken gemaakt en daarna naar bedje toe. ‘s Ochtends pakte iedereen alweer vroeg de spullen op en wij ook. Nog een rondje door de bergen van het park gereden. Bas zijn voet speelde nog steeds op, dus een wandeling zat er niet echt in. Toen richting een NLse molen die zo’n 25 km van het park stond. Daar zou ook een cafe zijn (zo vertelde de Lonely planet), die Hollandse appeltaart verkocht. Perfect voor de lunch dachten wij. Helaas….since 2009 was de zaak alleen nog maar op afspraak voor diner te bezoeken, dus de appeltaart ging aan onze neus voorbij.

Dan maar lunchen in het roadhouse ernaast dachten we, maar hier had net de plaatselijke bouwplaats zijn lunch besteld en de dame moest nog 6 burgers maken, voordat ze wat anders kon fabriceren. Of we zo’n 20 minuten konden wachten…..We besloten verder op weg wat te eten. Na de lunch de laatste 4 uur naar huis. Nog even een kleine tussenstop voor benzine en een ijsje en rond 6en thuis. Daar heerlijk onder de douche!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>