Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Pepijn zijn verjaardag en Bas als Santa!

Op vrijdagmiddag samen met Jojanneke tijdens het slaapje van Pepijn begonnen met het maken van de taart. En toen Bas thuis kwam was hij daar…de vliegtuigtaart. Samen met Jojanneke de landingsbaan geverfd en uiteindelijk nog een verkeerstoren bijgevoegd als backup als er niet genoeg cake zou zijn.

Op zaterdag morgen voelde Pepijn dat vandaag een bijzondere dag was, want om kwart voor 6 was hij al wakker. Om half 7 maar besloten, toen was Jojanneke ook wakker, de kadoos te geven. Gelukkig was de via internet bestelde balance bike precies op vrijdagochtend geleverd. Wat een mooie motor vond Pepijn. Ook het stokpaard was een succes. Verder kreeg hij nog een mooi boek en een piraten (AARRHHHGGG) setje. Toen nog gauw wat poffertjes bakken want vandaag was ook de kerstviering van de playgroup. Nog even met Opa en Oma Mathot geskyped en hun kadoos uitgepakt.

Het feest van de playgroup was ter afsluiting van het jaar en voor de kerst. Maar in het begin waren er weinig kinderen, dus geen wachtrijen voor de schmink en de brandweerauto. Pepijn kon naar hartelust wel 4 rondjes mee! En ook Loes kreeg een mooie facepaint. Rond kwart voor 11 Bas omgekleed als Santa en toen alle kinderen een kadootje en een snoepje geven. Bas deed het erg goed, alleen de baard zakte iets af, waardoor hij niet zo goed omhoog kon kijken (maar daar hebben de kids niet van gemerkt). Zelfs Pepijn en Jojanneke herkende Bas niet, alhoewel Pepijn wel iets vertrouwds voelde, want bij deze Santa wilde hij wel op schoot. Pepijn had van Debbie (voor zijn verjaardag) een schattig “Santa’s helper” elf pakje gehad en de mevrouw van de facepaint had een mooie Rudolf op zijn gezicht gemaakt.  Nadat Bas alles had uitgedeeld ging “Santa” er weer vandoor. Het feest was ook bijna ten einde en toen vlug naar huis om nog het huis gereed te maken voor het andere feest van die middag.

Pepijn was tussendoor mooi in slaap gevallen, want heel goed uitkwam. Loes en Bas werden nog even geconfronteerd met het feit best wel sloddervossen te zijn, maar rond 2 uur zag te huis er prima uit. Bas maakte nog wat hapjes klaar en toen kon het feest beginnen. We hadden het qua eten lekker simpel gehouden met dingen die we in de oven konden gooien en die iedereen lekker vindt, ipv de gebruikelijke saussage sizzle. Na zijn tukkie nog even met Oma Haver op de skype.

De komende drie uur was het huis gevuld met 19 zwemmende/spelende kinderen en hun ouders en gezelligheid. Pepijn genoot en was ook vrolijk aan het zwemmen. Rond half 6/6 uur was de rust weer wedergekeerd en genoten we nog even na. Daarna mocht Pepijn zijn kadoos uitpakken (niet de gewoonte in Australie dat bij binnenkomst te doen) en genieten van alles wat hij alweer gehad had. Na nog een beetje spelen met de nieuwe spullen was het echt bedtijd en gingen twee kids uitgeput naar bed.

Op zondag gebeurde een wonder want allebei de kids (zaterdag moet een hoop indrukken gemaakt hebben) waren om half 8 wakker!!!! Wat heerlijk. Deze dag lekker niets gedaan behalve zwemmen en thuis spelen. Bas is nog even snel met Jojanneke boodschapjes gaan doen. Op zondagavond werd alles Jojanneke toch even te veel (van de moeheid en al het gesnoep) en werd ze een beetje misselijk en moest een beetje overgeven. Snel naar bed. Pepijn had ‘s middags nog heerlijk 3 uur liggen pitten, dus die bleef nog even spelen.

Maandagochtend….alle festiviteiten zijn voorbij en nu kan het normale leventje weer beginnen…..Lekker zwemmen in 35 graden, wat een zwaar leven is het toch. Hoe was het weer ook alweer in NL :)?

One Response to Pepijn zijn verjaardag en Bas als Santa!

 1. nollie mathot schreef:

  Wat geweldig om dit allemaal weer te mogen lezen Loes!!
  Toppy dat jullie ons steeds zo leuk met alles op de hoogte houden!
  En wat wijs beleven zij dat alle maal.
  Nu Bas jij als de kerstman wie had dat kunnen denken!!!

  Nog even en jullie zijn er weer,wij kijken naar jullie uit hoor!
  veel liefs Hans en nollie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>