Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Sinterklaas in Perth 2012

Het was even wat geplan om de vakantie in te voegen en natuurlijk op tijd weer terug te zijn voor alle Sinterklaas festiviteiten. Zaterdag de 24 kwam de Sinterklaas op de NL playgroup. Sinterklaas met een mooie sportauto en Piet op de fiets. We kwamen net voordat de Sint arriveerde aan en gingen vlug zitten. Sinterklaas en Zwarte Piet deelde mooie kado’s uit. Pepijn vond wel een beetje eng, maar een kadootje wilde hij wel, dus uiteindelijk kreeg Sint toch een handje. Jojanneke deed stoer, maar was in het begin toch ook wel huiverig, later ging ze toch dapper bij Sint op schoot en vroeg de vraag die haar al weken bezig hield…..Wat is Sinterklaas zijn lievelingskleur. Wat had geraden dat Sint Nicolaas roze de mooiste kleur vond??!!! Maar Sinterklaas heeft het zelf gezegd! Jojanneke kreeg haar mooie Tinkerbell kostuum en Pepijn een autobaan.

Na de viering terug richting huis en hier een beetje ontspannen en de spulletjes opgeruimd. Eigenlijk mochten ze ‘s avonds hun schoen zetten omdat de Sint er nu was, maar door alle gebeurtenissen werd dat allemaal even te veel (lees: mega driftbui van Jojanneke) en dus besloten we dat tot zondag uit te stellen. Ondanks dat de kindertjes niet helemaal lief waren geweest had Sint die nacht een kadootje door de schoorsteen gegooid.¬†Op zondagochtend moesten we namelijk een Zwarte Piet helpen die net in Perth was aangekomen en de weg nog niet zo goed wist. Van de NL stichting (die het sinterklaasfeest organiseert) hadden we al een mooie sticker voor op de auto en een raamposter met “Sinterklaas hier woon ik” gehad. Ook moesten de kids een tekening van hun huis maken, zodat Piet wist wie waar woonde. Dus zondagochtend weer vroeg op pad naar Kings Park om met zo’n 100 NL kinderen Zwarte Piet te vertellen waar hij allemaal naar toe moest. Jojanneke en Pepijn hadden van Sinterklaas (bedankt Oma en Opa ūüėČ ) mooie pietenpakjes gehad zodat ze Zwarte piet nog beter konden helpen, Sinterklaas had bij het kadootje een belangrijke brief geschreven dat je toch wel lief moest zijn als je je schoen wil zetten, maar dat de Perth Piet vandaag echt hulp nodig van deze twee hulppietjes. Na de ontmoeting met de Zwarte Pieten nog even door naar de speeltuin met de brandweerauto en hier nog een uurtje gespeeld.

Zondagavond werd er braaf gezongen en het schoentje gezet en jawel hoor…..de Sint had het gehoord, want de volgende dag zat er wat moois in de schoen. Door de week nog een keer hun schoen gezet en ook deze maal succesvol, alleen was Pepijn de 2de maal veel eerder wakker als de rest en had alvast de pepernoten veilig gesteld in zijn eigen schoen. Jojanneke was dan ook diep verdrietig dat Piet geen pepernoten had gestrooid of in haar schoen gedaan had……maar toen kwam de aap uit de mouw; werd Pepijn zijn schoen leeg geschud en de pepernoten alsnog verdeeld.

Eind november bleef het een beetje raar weer, met nog een flinke zomerstorm en een aantal regenachtige dagen. Kregen we toch nog een beetje het “hoor de wind waait door de bomen” gevoel. Eigen gevulde speculaas gemaakt, dwz zelf de spijs gemaakt en voor de buitenkant een pak Koopmans uit de Dutch shop gehaald. Wie zoet is krijgt lekkers :).

Op woensdag de auto weggebracht en zowaar donderdag tegen de middag konden we hem weer ophalen met een hele nieuw bumper erop! We tellen….14 oktober gecrasht….29 november gemaakt!!!! Binnen 8 weken, het moet bijna in de de krant!

In ¬†het winkelcentrum kwamen we nog de broer van Sinterklaas tegen, waarvan Jojanneke en Pepijn een rendieren diadeem en een rode neus kregen. De Kerstmannen zijn al volop te vinden in de winkelcentra hier. Ook van deze “sinterklaas” moest Pepijn weinig hebben. Zo op een 2 metertjes afstand was het mooi genoeg.

Op zaterdagmiddag even naar de winkel terwijl Bas met de kids thuisbleef voor onze eigen Sinterklaasavond.¬†Op zondagochtend half 10 kwam Sinterklaas aan met de boot (lees: plezierjacht ipv stoomboot) bij de rivier. Met zo’n 300 NL kids hem opgewacht en daarna door naar een school waar de sinterklaasviering gehouden zou worden. Het was een mooi georganiseerd feest en Sinterklaas zag er erg goed uit! De kinderen kregen een mooi drinkbeker met een afbeelding van Sint en Piet erop en een Verkade !! chocoladeletter. Natuurlijk erg “jammer” dat Pepijn niet zo van chocolade houdt ;). Pepijn, was nog steeds een beetje bang voor zwarte Piet, maar als Piet pepernoten in zijn (ook gekregen met zelfde logo als de beker) mini jute zakje gooide was dat wel oke.¬†Na de viering nog een uurtje in de speeltuin van de school doorgebracht en toen naar huis. Wat een feest….en thuis moest hij nog komen. ‘s Middags kwam Kate met Kimberly en James spelen en ‘s avonds gingen we¬†barbecuen.

Op de australische school en op de playgroup deelden we deze week pepernoten en taaitaai uit, om mensen te laten meegenieten in onze Nederlandse traditie. Toch makkelijk zo’n Dutch shop in de buurt.Bas was gevraagd voor de kerstviering van de playgroup Santa te spelen en dinsdagavond werd met een hoop lol het pak alvast gepast. Maandag en dinsdag waren warme dagen, dus ‘s middags lekker gezwommen. Ook weer heerlijk buitengegeten. Het warme weer resulteerde wel in wat regenbuien op woensdag, dus de Sinterklaasviering moest binnen gehouden worden.

Op woensdag was een drukke dag. Loes, Jojanneke en Pepijn waren ‘s ochtends als gewoonlijk naar de playgroup en direct daarna Bas opgehaald van zijn werk. Om half 3 hadden we de 19 weken echo en alles lijkt erop en eraan te zitten. We telde 10 vingers, 10 tenen en alle organen en afmetingen zagen er volgens de mevrouw goed uit. Ook de ligging van baby en placenta en navelstreng was goed. ¬†Helaas lag hij/zij lekker met haar hoofd naar beneden tegen de wand van de baarmoeder waardoor een 3d foto niet mogelijk was. Daarna naar huis. Loes had aan Karen gevraagd of ze pepernoten in de gang wilde strooien…..en rond half 5 klonk het gerinkel van de noten….helaas Zwarte Piet was niet meer op het dak te zien, maar had wel een hoop kadoos achtergelaten. Wat een feest, een hoop kadoos, maar niet te veel. Ondertussen kon er nog even gespeeld worden met de verkregen dingen en rond etenstijd even een pauze ingelast voor een hapje macaroni. Rond 8en waren alle kadoos uitgepakt en daarna werd er nog even gespeeld en toen snel gedoucht. Rond kwart voor negen lagen de kids heerlijk tevreden te slapen, terwijl wij de chaos bekeken ;). Alle Sinten en Pieten bedankt!

Op donderdag en vrijdag de overige voorbereidingen getroffen voor Pepijn zijn verjaardag. Voor de Sinterklaas had Loes twee mooie kinderverjaardag-bakboeken gehad en wij dachten dat Pepijn de trein die erin stond wel mooi zou vinden. Pepijn had daar zijn eigen mening (hij wordt niet voor niets 2!) over en al bladerend door het boek kwam hij tot de conclusie dat het een vliegtuigtaart moest worden :) Een vliegtuigtaart IT IS THEN!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>