Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Koud en regenachtig Nederland

Donderdagochtend was het voor iedereen al vroeg dag, want om kwart over 6 landden we op Schiphol. Eerst dus na iedereen geknuffeld te hebben een kopje koffie gedronken. Daarna met Henk en Gonda, Petra, Ciska en Eric  mee naar Alkmaar, waar we een gezellige brunch hadden. ‘s Middags ging Ciska even naar de kapper en dit vondLoess wel  een goed idee, dus die ging mee. Bij de kapper was het rustig, dus snel even heen weer gefietst om Jojanneke ook te halen. Die kon wel een knipbeurt gebruiken. ‘s Middags gingen we nog even boodschappen doen, maar op weg naar de supermarkt waren zowel Jojanneke als Pepijn in slaapgevallen achterin de auto. Dus maar even ommekeer gemaakt naar huis en ze daar op de bank neergelegd. Uiteindelijk van de bank in hun bed getild, want wakker worden zat er niet meer in. Rond 2 uur ‘s nachts waren ze allebei wel even wakker, dus ze allebei in bed genomen en met zijn vieren in een bed verder geslapen tot de volgende ochtend half 8.

Op vrijdag hadden Bas en Loes een afspraak in Den Haag bij de opslag van onze spulletjes die we van Noorwegen niet mee genomen hadden naar Australie. Best gek om al je eigendommen weer te zien…wat een spullen kan een mens toch hebben!!!! De kids waren ondertussen lekker aan het zwemmen met Opa en Oma. Helaas was het pierenbad stuk en erg koud, maar de glijbaan bleek ook fantastisch. Na de lunch nog even de stad in  voor mooie nieuwe schoenen voor de kids en een paar hoognodige wanten en mutsen;  daarna met Oliebollen van de kraam richting het huisje/kamer van  Koen, want deze hadden we nog niet gezien.  De kids waren (nog onder invloed van de jetlag) na het avondeten helemaal afgedraaid en dus gauw naar bed.

Op zaterdag langs het huis van Petra en Eric om daar de ‘vorderingen’ te zien en Bas had ook dit nog niet gezien. ‘s Middags in de drupregen toch even naar het strand uitwaaien. De meegenomen paraplu’s waren niet zo’n succes want Pepijn werd bijna de lucht ingeblazen, maar een snelle frisse neus gehaald en toen weer naar het warme huis van Opa en Oma. Bas ging ‘s avonds met Koen en Gijs naar de James Bond film in de bios.

Op zondagochtend kwam Ome Koen om 11 uur de kids halen en nam ze mee naar Scherpenzeel waar ze een nachtje zonder papa en mama bij Opa Hans en Oma Nollie gingen logeren. Dat was vreemd…het huis was ineens wel erg stil en Bas en Loes moesten even bedenken wat nu te gaan doen. Uiteindelijk even naar het winkelcentrum in de Mare geweest en daar wat kleinigheidjes voor de meiden in Perth gekocht. Rond 4 uur vertrokken we richting Amsterdam, waar we eerst met zijn allen een hapje gingen eten de daarna met Petra, Eric, Ciska, Henk, Gonda en Dea naar het kerstcircus in Carre zijn geweest. Een kado dat de Sint had geschonken.

Op maandagmiddag richting Scherpenzeel gereden en de kids weer opgehaald. Ze hadden de logeerpartij goed doorstaan, al waren er wel even momentjes van heimwee naar papa en mama geweest. Tegen de avond weer terug in Alkmaar waar we naar de kinderkerstviering in de kerk gingen met zijn allen.

1ste Kerstdag een lekker luxe ontbijt en daarna richting de familie Haver, bij Betty thuis. Leuk om iedereen weer te zien. Rond 3en naar huis gegaan, want Pepijn was nodig aan een slaapje toe. Rond borreltijd kwamen Petra en Eric en Monique en werd er na de borrel gegourmet. De kids maakte lekkere worstjes en pannekoekjes. Na het eten mocht er nog even gespeeld worden en toen was het voor de kids echt bedtijd. Wij deden nog even met veel plezier een spelletje.

Op 2de kerstdag wederom een lekker ontbijt en daarna richting Scherpenzeel. Maaike en Gijs waren hier ook in de middag dus het hele gezin was compleet voor de middag. Van de Kerstman kregen Jojanneke en Pepijn nog mooie kadoos en ieder lid van het gezin kreeg een mooi trui met de ‘Vrouwe Arnolda’ (=de boot van Hans en Nollie) op de rug. Er werd geluncht en daarna een frisse neus tijdens een boswandeling. Jojanneke en Pepijn zochten dennenappels en die werden bij thuiskomst gedroogd bij de open haard. Na een borreltje ook hier aan de gourmet en weer waren de pannenkoekjes favoriet. Nollie deed de kids naar bed en na de afwas hier ook een spelletje kaart gespeeld.

Op 27 december met Ivo,Juliet en Stijn afgesproken bij Nemo in Amsterdam. Hier was het aardig druk en misschien is het ook voor iets grotere kinderen beter geschikt, maar het is natuurlijk heerlijk als je aan alle knopjes en dingen in een museum mag zitten. Rond 3en naar huis gereden, waarna Bas en Loes nog even op schoenenjacht gingen in de winkelcentrum in Heerhugowaard (voor hun zelf dit keer).

Op vrijdag met Elianne, Luuk en Roos naar Enkhuizen; het Sprookjeswonderland. Het was een beetje waterkoud, dus af en toe een binnenattractie in om even op te warmen. Nadat we  speeltuin hadden ‘getest’ ging het echt spetteren en besloten we te lunchen in een van de restaurants. Helaas hadden veel mensen ditzelfde idee, waardoor het iets te druk was binnen. Na de lunch ging Elianne met Roos naar huis want die was niet erg lekker. Luuk bleef bij ons en we bleven nog zo’n 2,5 uur de laatste attracties doen en eten nog een patatje. Na het ontsteken van de boom door de toverheks richting Castricum gereden en bij Elianne en Hans gegeten. Toen gauw weer naar Alkmaar en hier de kids snel bij Opa en Oma afgeleverd, want Bas en Loes moesten gauw weer verder om niet te laat te komen voor het optreden van Maaike. Leuk satirisch stuk en Maaike speelde erg goed.

Zaterdagochtend rustig dagje, waarbij we lekker niets hoefden. Bas ging na de lunch even naar de kapper en Loes ging even alle spullen uitzoeken die straks weer mee moeten en die nog even hier gestald moeten worden. Opa en Oma gingen in herkansing naar het zwembad en dit keer was het pierenbad wel de juiste temperatuur. ‘s Avonds uit eten met Martijn, Frans en Marieke in Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>