Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Weer even wennen thuis

Zondag 30 december was er weer een keer een basketballfamilie toernooi. Nu had Loes bij het eerste mailtje van Ciska een 2 maanden geleden heel enthousiast gereageerd dat het me leuk leek weer eens een balletje te gooien, even voor het gemak vergetend dat ik zwanger was….maar de buik was nog niet zo enorm, dus besloot Petra haar basketbalschoenen te lenen en toch een balletje mee te gooien. Nou dat viel vies tegen. Niet zo zeer het rennen en hollen, maar het bleek dat 4 jaar niet trainen je kunsten niet ten goede komt. Schoot geen deuk in een pakje boter. Mocht de pret niet drukken natuurlijk. ‘s Avonds bij moeders aan de snert, waar Chris, Wilma en Frans ook gezellig een lepeltje mee aten.

Op oudjaarsdag na het ophalen van het vuurwerk nog even een oliebolletje van Opa Haver geproefd en daarna met Opa Hans richting Scherpenzeel. Onderweg kregen we een aardige schrik, want het linker passagiersruit sprong spontaan in honderdduizend stukjes, terwijl we 120 over de A9 reden. Gelukkig hadden we een grote doos mee, voor de spulletjes die we niet in de koffers mee terug wilde nemen naar Australie, dus die als windvangers gebruikt en rustig doorgereden naar Scherpenzeel. Jojanneke was erg geschrokken (gebeurde ook aan haar kant), Pepijn had van alle commotie niets gemerkt en verbazingwekkend gewoon door. In Scherpenzeel werden ook oliebollen gebakken en natuurlijk geproefd. Rond 6en waren Gijs, Maaike, Henk en Gonda ook gearriveerd en hadden we een winterbarbeque. Weliswaar binnen in de garage, want het weer was een beetje druilerig. Pepijn was erg moe en ook een beetje ziek dus die ging alvast naar zijn bedje. Met Jojanneke nog even sterretjes en wat vuurwerk afgestoken voordat zij naar bed ging. De avond gevuld met spelletjes en borrelen tot 12 uur. Na de toost in de motregen het vuurwerk afgestoken, Bas vond het een beetje tegenvallen, maar misschien had dat ook te maken met het feit dat hij zelf niet met vuur(werk) mocht spelen??!!

Op 1 januari was Pepijn nog steeds ziekig, maar toch even ‘s middags een frisse neus halen. De kinderboerderij was dicht, dus liepen we een deel van het klompenpad, hier staan allemaal zogenaamde kunstwerken. Leuk om naar te kijken, maar wel erg drassig. ‘s Avonds naar de Hobbit in de grote bioscoop in Ede, terwijl Maaike en Nollie op de kids paste.

Op 2 januari richting Alkmaar voor ons halfjaarlijks bezoek aan de tandarts. Daarna geluncht bij Henk en Gonda en rond 2 uur op naar Akersloot, waar we hadden afgesproken met Joop, Ivo zijn vader. Deze heeft sinds een tijdje zijn molenaarsdiploma en draait de Molen “de oude knegt” in Akersloot. Met de kids en Opa en Oma hoorden we  in 2 uur de ins en outs van de werking van de molen en mochten overal een kijkje nemen.  Na ons bezoekje aan de molen richting Amsterdam voor een bakkie bij Marc en Annemiek en natuurlijk kleine Niek. Hierna teruggereden richting Scherpenzeel.

Op 3 januari weinig gedaan. Jojanneke en Pepijn gingen ‘s middags met Oma boodschapjes doen, maar Pepijn was nog niet erg lekker. Dus zij kwamen onverrichte zaken terug. ‘s Avonds kwamen tante Marjan en ome Jan op bezoek, leuk om hun weer even te zien. Jojanneke ging met Tante Marjan en Oma wederom even boodschapjes doen en Bas en Loes gingen met Pepijn nog even eendjes voeren, om toch even een frisse neus te halen.

Op 4 januari met Koen, Opa en Oma naar Burger’s Zoo in Arnhem en op zaterdag 5 januari werd Sinterklaas zijn kado verzilverd met de familie Mathot in de Winterefteling. Jojanneke ging mee in de bobsleebaan en vond het geweldig. Pepijn was vooral gecharmeerd van droomvlucht. Ook de fonteinenshow ‘s avonds was erg mooi en ondanks dat het een erg druilerige dag was was het erg leuk.

Op zondag 6 januari was het vroeg dag, want om half 8 ‘s ochtends op weg naar Schiphol voor ons vertrek terug. Op Schiphol nog even koffie gedronken met wederom het volledige afscheidscomite en daarna weer richting huis. De terugweg is altijd een beetje anders, omdat het een dagvlucht is. De kids hadden dus bijna niet geslapen op de vlucht van Amsterdam naar Singapore en sliepen vrijwel de hele vlucht van SIngapore naar Perth. In Perth was het wel even wennen, want hier was het 35 graden+. Gelukkig zag het zwembad er heerlijk uit en dus de rest van de middag (waren rond 2en maandagmiddag thuis) lekker gezwommen en spulletjes opgeruimd. Vroeg naar bed, maar ‘s nachts waren beide kids rond 2 uur wakker en Pepijn had een huilaanval van zo’n 20 minuten, daarna kalmeerde hij gelukkig weer en met zijn 4en in ons bed sliepen we (lekker warmpjes) verder.

Bas ging op dinsdag weer naar zijn werk en ook Loes besloot er vroeg uit te gaan om het van de jetlag te winnen. Pepijn werd rond negen uur ook wakker en Jojanneke rond kwart over negen ook wakker gemaakt, want Loes moest naar de gynaecoloog voor een vierwekelijks bezoekje. Alles goed met de kleine en daarna weer richting huis.

De rest van de middag veel rond het huis en het zwembad doorgebracht, want Jojanneke en Pepijn moesten allebei erg wennen aan het thuis zijn. Met als voordeel dat ze de eerste dagen wel een beetje uitsliepen. Op donderdag kwamen Ollie, Karen en Tom even zwemmen. Op zaterdag besloten we richting Fremantle te gaan, maar de kids waren nog steeds een beetje lusteloos. Rond het eind van de middag weer thuis, waar we de barby opstookten. Op zondag ‘s ochtends gezwommen en rustig ontbeten. ‘s Middags naar de speeltuin in Kings Park.

Afgelopen maandag en dinsdag waren erg warm. Zo warm dat de facepaint die Loes gemaakt had op Pepijn en Jojanneke hun gezicht er in straaltjes afliep. Veel meer als een paar boodschapjes en zwemmen dus niet gedaan. Dinsdag mochten de kids even bij Karen spelen, terwijl Bas en Loes naar de orthopeed gingen voor Bas zijn elleboog. Bas had de week ervoor te horen gehad dat het herstel moeizaam ging. de specialist oordeelde echter dat er geen operatie nodig was (pppfff) en dat hij per direct uit de mitela moest en fysiotherapie moest hebben, om de functie van de elleboog weer te herstellen.

Op woensdagochtend richting een speelplaats met wat dames van de playgroup. Een beetje motregen en iets koeler was een welkome afwisseling. ‘s Middags even kadootjes gekocht voor de verjaardagsfeestjes die voor het weekend gepland staan. ‘s Avonds lekker Hollands aan de andijvie stamppot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>