Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Volop zomer.

Het is hier lekker genieten, tussen de 30 en 35 graden, dus er wordt volop gezwommen en het leven is voornamelijk buiten. Op donderdag en vrijdag rustig aan gedaan, want vooral Pepijn moest weer erg omschakelen naar het thuiszijn. Is natuurlijk ook niet makkelijk als je opeens niet meer 24 uur aandacht en medeleven :) krijgt voor elk gilletje dat je doet (wordt jullie niets kwalijk genomen hoor, we snappen het jullie zien ze zo weinig. Maar hier moet ook weer gewoon gewassen en stof gezogen worden.) Tom, Ollie en Karen komen vaak in de late namiddag zwemmen. Donderdagochtend even naar de Dutch shop, maar omdat deze dicht was met Kerst en nu weer net open en erg slecht is in het bestellen van producten, met weinig weer retour (ben blij dat ik niet ver ervan af woon, want sommige mensen rijden een enorm eind voor de producten en om dan met niets thuis te komen is wel zuur). Met Kate vrijdagochtend afgesproken en Kimberly en James kunnen er altijd toch een aardige rotzooi van maken, dus daarna maar even opgeruimd. Op zaterdag was er NL playgroup en leuk iedereen weer even te zien in het nieuwe jaar. Er waren zelfs oliebollen gebakken om het nieuwe jaar in te laden, smaakte lekker, maar toch anders in de hitte (is de vetlaag iets minder noodzakelijk). ‘s Middags de 3de verjaardag van Rhian, de dochter van Licelle en Brad (=Bas’ collega) hadden aardig uitgepakt. Licelle had ongeveer alles gemaakt wat je van suiker kon maken en ze hadden een mevrouw die mooie facepaint maakte (jammer dat ze ook een opblaasbadje hadden en de kids na de schmink daarin sprongen). Naast alle cupcakes had ze ook nog een enorme taart, die er prachtig uitzag maar helaas nauwelijks nog door de kids aangeraakt werd door al het eten dat ze al genuttigd hadden. We bleven nog even nazitten en op de terugweg vielen beide kids in slaap en konden zo overgeheveld worden naar hun bed (eten hoefde toch niet meer). Op zondagochtend de 1ste verjaardag van Belle, de dochter van Margot en Jeffrey (waarmee Bas vroeger in Den Haag heeft gewerkt en die nu ook in Perth wonen). Zij hadden een BBQ ontbijt in het park georganiseerd, met eieren gebakken op de barby. Ook zij had een prachtige taart gemaakt, maar hem heel wijs (en heel Nederlands) geserveerd toen iedereen arriveerde (Aussie style komt de taart vaak als  toetje op een feestje). ‘s Middags lekker thuis gehangen en gezwommen en daarna de Bbq aangestoken voor het avondeten.

De afgelopen week was een auto week. Maandag moest de auto voor service naar de garage en gingen we met de Bus weer richting huis. In de stad een tussenstop gemaakt; hier heb je op het grote plein een fonteinenspeeltplaats waar de kids vrij doorheen mogen rennen. Toevalligerwijs was ook Jake (een NL schoolvriendje van Jojanneke) er ook. ‘s Middags weer met de trein en bus richting garage om de auto weer op te halen. Hij zag er weer keurig uit want ze geven hem bij de service ook meteen een goede wasbeurt.

Dinsdag met Debbie en de kids richting Hillary’s harbour. Een strandje gecreëerd in een haven, dus geen golven en ideaal voor kinderen. Op woensdag kwamen Sasja, Isabelle (ook vriendinnetje van NL school) en Oscar zwemmen, dus een gezellig Nederlands ochtendje. Op donderdag wederom naar de garage want de blower was kapot (dat wil zeggen hij deed het sporadisch als je een harde mep op het regelkastje gaf die onder het dashboardkastje zit…niet echt handig als je aan het rijden bent en hij valt uit) en die konden ze die dag maken, geen blower is geen pretje want dan doet de airco het namelijk ook niet (in 35 graden). Daarna met de trein en bus richting de rivier, want hier vierde Jake zijn 4de verjaardag. Daarna weer richting huis. ‘s Middags kwamen Lisa, Tom en Liam even langs voor een zwemdate en aan het eind van de middag werd de heerlijk koele auto weer gehaald. Op vrijdag een rustig dagje, ‘s ochtends boodschappen en ‘s avonds kwamen Karen, Ollie en Tom kwamen pannenkoeken eten.

Zaterdag 26 januari was Australia Day (vieren ze de landing van de Engelse vloot in Sydney, het is een nationale vrije dag die door de Aboriginals ook wel invasion day wordt genoemd). ‘s Ochtends rustig ontbeten en daarna in het zwembad gedoken. We zouden ‘s middags op de fiets richting South Perth gaan, maar Pepijn had andere plannen. Rond 12 uur gleed hij uit over het zwembaddek en stootte zijn hoofd tegen de houten kist op het dek. Er zat een snee boven op zijn wenkbrauw. Niet onwijs, maar toch maar even naar de dokter; je wil ook niet dat hij op zijn 18de een litteken boven zijn oog heeft. Bas de dokter gebeld en we moesten zorgen dat we er binnen een half uurtje waren, dan zou zij de afspraak inboeken. Zoals we dat inmiddels van Australie gewend zijn….moesten we nog zo’n half uurtje in de wachtkamer doorbrengen….dus waarom we met spoed moesten komen. Pepijn was inmiddels al weer flink en op het precieze moment dat de dokter zijn sneetje ging lijmen viel hij ongelofelijk genoeg in slaap op de behandeltafel. Hij was kennelijk erg onder de indruk van alle gebeurtenissen want hij bleef in de auto en ook thuis nog flink doorslapen en werd pas tegen vieren weer wakker. Daarna toch op de fiets richting het feestterrein in Zuid Perth. Hier hadden ze net als vorig jaar (toen waren we er ook) allemaal gratis kinderactiviteiten. Een paar activiteiten gedaan; zoals midgetgolf, papieren parasol beschilderen, eendjes en visjes vangen en toen om 7 uur een broodje worst gehaald in de grote tent. Met een ijsje richting de oever van de rivier, waar om 8 uur het vuurwerk begon. Daarna weer op de fiets terug. Jojanneke viel meteen in slaap, Pepijn aan het eind, maar door zijn middagtuk wilde die eenmaal thuis nog wel even opblijven. Als je wikipedia erop naslaat zou Australia Day net zoiets moeten zijn als Konninginnedag (of straks natuurlijk Koningsdag ;))……toch zie je weinig vlaggen hangen of mensen in Aussie kleding lopen…….misschien moeten ze voor de vergelijking even in Amsterdam komen kijken.

Op zondagmiddag richting strand en ‘s middags kwam Kate met Kimberly en James zwemmen. Kate wilde onze tent wel overnemen, dus Loes en Kate gingen deze even opzetten in de voortuin om uit te leggen hoe hij in elkaar zit. Op maandag was Bas vrij, want als Australia Day in het weekend valt….dan hebben ze hier geen pech maar krijgen ze er een andere vrije dag ervoor terug. Richting Dwellingup gereden en hier geluncht. Ze hebben hier ook een oude trein waar je in meekan, maar na te zien van de toegangsprijzen (kan ook naar de Efteling voor dat geld) dit niet gedaan. Het bos bij Dwellingup ingegaan en hier kan je tussen de bossen ook in de rivier zwemmen. Dus na een ritje rossen door de bossen, gestopt bij een mooi stekkie en een frisse duik genomen. Rond etenstijd weer thuis en terwijl de lasagne in de oven stond nog even een frisse duik in het zwembad genomen.

Dinsdag hadden we weer een inspectie van het huis, maar de dame kwam pas om half 3. De ochtend was dus voor zowel Loes (die alles netje wilde houden) als Jojanneke en Pepijn (die geen rommel mochten maken) vrij stressvol. Weer geslaagd voor mijn “natuurlijk ben ik een top huisvrouw” (ahum) examen. Bas kwam rond kwart voor 3 thuis en Jojanneke en Pepijn gingen helpen de koffer inpakken. Bas naar het vliegtuig gebracht, voor zijn trip naar Singapore en Nederland. Een nieuw project zit in de lucht, en zeer waarschijnlijk zijn onze Aussie days geteld…maar je weet het natuurlijk nooit zeker 😉 in de olie en gasindustrie………

 

One Response to Volop zomer.

  1. Opa Hans schreef:

    Wij zijn wel heel erg jaloers op dat mooie weer! Heerlijk aan het strand!! En nog mooi vuurwerk…
    XXXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>