Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Laatste dagen in Australie en de “demobilisatie”

De laatste weken in Australie waren geteld. Bas was dinsdag vertrokken voor zijn reis naar Singapore en hier werden de laatste regelingen gemaakt voor onze verhuizing. Singapore zou onze volgende woonbestemming worden. Dus in de weken dat Bas weg was werden alvast voorbereidingen getroffen. Dingen die verkocht moesten worden, werden op Gumtree (de plaatselijke Marktplaats) gezet.Ondertussen ging het gewone leven ook nog door, dus we gingen nog een paar keer naar de playgroup en voor Jojanneke werden mooie dingen voor haar verjaardag gekocht. Verder was het nog volop zomerweer dus strand en zwembad werden volop gebruikt. Jojanneke haar vriendjes en vriendinnetjes waren allemaal met school gestart, wat wel erg vreemd was voor Jojanneke, want voor haar hadden we besloten haar niet voor de laatste 3 weken in Australie met een nieuw schooljaar te laten starten. Wel lieten we haar nieuwe (Hollandse) school in Singapore zien op de computer en schreven haar (dmv een enorm inschrijfformulier) in.  Er werd volop gebeld voor de zaken op marktplaats en dus maakte we afspraken dat na Jojanneke’s verjaardag alles verkocht ging worden. We hadden de eigenaar gevraagd of zij de koelkast, wijnkoelkast, tv en bbq terug wilde kopen (die wij destijds van hun hadden gekocht), maar die gaven ons zo’n belachelijk laag bedrag dat zelfs de makelaar zei dat we het particulier moesten verkopen. Wel raar want de keuken was volledig om de koelkast en wijnkoelkast heen gebouwd en de tv zat aan de muur gemonteerd. Dit zou dus allemaal nare leegtes achterlaten. Het mooiste was nog dat 3 dagen nadat ik de wijnkoelkast had verkocht, de makelaar belde dat de eigenaar die misschien wel terug wilde……nanananana…..dachten we bij onszelf.

Bas ging na een aantal dagen Singapore door naar NL. Daar werd hij opgehaald door Hans en gingen ze lekker uiteten met het gezin Mathot. Op zondag ging Bas richting hotel in Den Haag waar hij een week zou blijven voor het werk. In de loop van de week kwamen er positieve berichten over het project en Bas was enthousiast over het werk! Dat klinkt goed! Op zondagmiddag kwam Bas weer terug in Perth en gingen we hem ophalen.

Bas kreeg een aardige schok, want in Australie was het bijna 40 graden, terwijl het in NL rond het vriespunt was. Dus maar even het zwembad in. Kate kwam ook nog even langs met de kids en ‘s avonds een barbeque om Bas weer een beetje in de Aussie mood te brengen.  Dinsdagochtend moest ik voor een glucosetest om te kijken of ik vertoningen had van zwangerschapdiabetes. Michelle, een vriendin, kwam met haar zoontje Tim op Jojanneke en Pepijn passen. Ik moest een raar drankje drinken en dan 2 uur stil zitten….terwijl er om de zoveel tijd bloed werd geprikt. Rond 10 uur was ik weer thuis. Eenmaal thuis een geweldige zweetbui, kennelijk wist mijn lichaam ook niet wat die met al die vreemde suikers aanmoest en wilde mijn lichaam ze zo snel mogelijk deruit hebben. Na een half uurtje uitgezweet in het zwembad gespongen en voelde ik me weer prima. Woensdagavond uiteten met de meiden in Perth als afscheid bij de Vietnamees.

Donderdag werden de laatste voorbereidingen voor Jojanneke haar verjaardag getroffen  en de vlindertaart gebakken samen met Jojanneke en Pepijn. Erg leuk geworden, al had Pepijn iets wat weinig geduld…en ietwat te vroeg de blauwe voedselkleurstof opendraaide…..met als gevolg dat HIJ er nogal smurferig uit kwam te zien.

Op vrijdagochtend was de Jarige Job al vroeg wakker. De kadoos werden op bed uitgepakt en daarna werd er geskypt met Opa Hans en Oma Nollie en tante Petra. Bas had vanuit NL een koffer extra meegenomen, vol met verjaardagskadoos. En eindelijk mochten die nu uitgepakt worden. ‘s Ochtends rustig aan, gespeeld met de nieuwe aanwinsten, ontbeten, gezwommen en het huis klaar gemaakt voor het bezoek. Om twee uur geskypt met Opa en Oma  Haver en tante Ciska en nog meer kadoos uitgepakt. Vanaf 3 uur brak het kinderfeest los en de komende 3,5 uur kwamen 32 kids Jojanneke haar verjaardag meevieren. Mensen genoten van het zwembad en de kinderen waren heerlijk aan het spelen. Rond half 7 werd het rustig en werd er nog even nagenoten van een mooi feest. Helaas had Jojanneke iets te veel gesnoept en werd erg misselijk van alle suiker. Dus maar snel naar bedje toe.

De volgende dag begon de grote verkoop. Om half 10 werden de wasmachine en de zwembadglijbaan opgehaald op zondagochtend de koelkast. Van Kate hadden we een camping koelkastje geleend en ook de was kon ik die week bij Kate doen. Ook de schommelset werd die dag verkocht. Het huis begon al aardig lege gaten te vertonen nu.

We begonnen al plannen te maken om de auto naar de dealer te brengen voor de verkoop, toen Bas zijn collega er ook interesse voor toonde en op maandagmiddag werd ik ook nog gebeld door een andere potentiele koper die de auto op marktplaats had gezien. Deze jongen kwam maandagavond kijken en besloot de auto over te nemen. Dat was de laatste grote verkoop die als zeer geroepen kwam. Dinsdag voor de laatste keer richting gynaecoloog om mijn dossier op te halen en een “vliegbrevet” te halen.

Woensdagavond heerlijk uiteten met Karen en Tony terwijl Kate op de kids paste. Op donderdag was het dan echt zover en stonden om 10 voor 8 de verhuizers voor de deur. Om 3 uur was alles ingepakt en de vrijdag zouden ze terugkomen met de container om alles in te laden. Wij reden naar het hotel donderdagavond en vrijdag werden alle spullen ingeladen. De rest van de dag gebruikt om het huis weer mooi schoon te maken en tiptop te krijgen en ook de op zaterdag nog een aantal uurtjes bezig geweest. Moesten nog op stel en sprong naar de lokale Praxis omdat de verhuizers zo enthousiast hadden ingepakt dat ook de dranger, die eigenlijk op het vliegenscherm terug moest, in een van de dozen verdwenen was. Vrijdagavond een borrel van Bas zijn werk als afscheid, erg attent.

Zaterdagmiddag de sleutel van het huis afgegeven aan Bas zijn collega, waarna Bas zijn werk de rest van de sleuteloverdracht deed. Op zaterdagmiddag hadden Kate en Karen een bbq in het park geregeld en kwamen een aantal vrienden afscheid nemen. Ook de dolfijnen in de Swan rivier kwamen nog even langs als afscheid. Op zondagochtend ontbeten in de stad en daarna de koffers opgehaald bij het hotel.

Op het vliegveld begon echter de stress. Loes mocht Singapore niet in omdat haar paspoort niet voldoende tijd meer geldig was. Bas zijn werk die de tickets geregeld had, waren die even vergeten te melden. We besloten dat Bas naar Singapore zou reizen en Loes met de kids nog een nachtje in Australie zouden blijven om de dag erna richting NL te vertrekken. Jammer want we zouden een week in Singapore gaan om huizen te zoeken, de dokter te ontmoeten en een rondleiding op Jojanneke en Pepijn zijn nieuwe school te krijgen. Bas vloog door en Loes ging naar het hotel waar zich de volgende moeilijkheid zich aandiende. De reservering die in allerijl gemaakt was door Bas zijn werk was niet doorgekomen en dus hadden ze in eerste instantie geen kamer. Na een uurtje wachten in de lobby bleek er toch een kamer te zijn en daarna maar even in het zwembad gedoken. Bas was inmiddels aangekomen in Singapore in een groot appartementenhotel die nu wel een beetje te was. De volgende dag nog even boodschapje gedaan en toen waren ook voor de Jojanneke, Pepijn en Loes de dagen in Australie nu echt over.

Rond half 4 vlogen we richting NL. Jojanneke en Pepijn waren superlief tijdens de vluchten en het vliegen ging dan ook prima. Om half 7 in NL aangekomen en daar opgehaald door Henk en Gonda en Ciska. Dinsdag was Bas direct op huizenjacht en vond een aantal potentiele woonplekken. Dinsdag verder rustig aan gedaan, beetje gewinkeld en rond half 6 aan het avondeten. Zowel Pepijn als Jojanneke vielen boven hun bord in slaap dus snel in bed gelegd en ook Loes had het om half 8 helemaal gehad en dook het bed in.

Op woensdagmiddag gingen Jojanneke en Pepijn met Opa en Oma richting Ballorig, een indoorspeelparadijs, terwijl Loes met de trein richting Den Haag ging om bij het gemeentehuis een nieuw paspoort te halen. Helaas was de receptie toen ik belde voor informatie even vergeten te melden dat de afdeling om 2 uur dicht ging. Na een uur proberen of er toch niet iemand tussen al die ambtenaren die uit hun neus zaten te eten die misschien toch in staat was een paspoort aanvraag te doen, kwam ik tot conclusie dat het wel een hele aparte procedure moest zijn en ging nog maar even shoppen in den haag om toch niet totaal voor niets te zijn gekomen.

Op donderdag nogmaals richting Den Haag, maar dit keer met Oma, Jojanneke en Perpijn en gecombineerd met een bezoekje Madurodam. Nou om 11 uur was de aanvraag van het paspoort dan toch werkelijkheid. De ‘extra procedure’ het kopieren van mijn australische visa bleek ook door deze ambtenaar uitgevoerd te worden (nadat ik hem zelf had gewezen wat nou het Aussie visa in mijn paspoort betrof)….en ook het intikken van mijn naam door weer een andere ambtenaar was achter de rug. Op naar Madurodam, wat Jojanneke en Pepijn erg leuk vonden.

Vrijdag kwamen tante Maaike en Oma Nollie Jojanneke en pepijn halen en gingen zwemmen in de Hoornse vaart met ze. Loes ging met Gonda naar de stad op (geslaagde) tassenjacht. Bas ging op woensdag ook nog op huizenjacht en besloot uit 3 huizen te kiezen. Vrijdag nam hij nog een vriendin (die ook in Korea woonde en nu in singapore woont) mee naar de huizen voor een tweede kijk en na kort telefonisch overleg was ons toekomstige huis in Singapore zo goed als geregeld. Toch nog een positieve afsluiting van een niet al te soepel lopende week.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>