Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Relax vakantie in Nederland

Tenminste voor Loes, Jojanneke en Pepijn, want Bas is gewoon aan het werk in het kantoor van CB&I in Den Haag en rijdt elke dag heen en weer. De vrijdagmiddag nadat Jojanneke en Pepijn met Nollie en Maaike waren wezen zwemmen , waren ze nog even Alkmaar ingedoken en kwamen ze terug met mooie armbanden en een mooie diadeem. Ook een lekker ijsje hadden ze niet overgeslagen. Op zaterdagmiddag kwamen Hans en Nollie en namen de kids mee naar het strand. Zaterdagavond waren we uitgenodigd met de familie Mathot bij Gijs en Maaike voor het avondeten en Gijs had een prachtige Griekse maaltijd gekookt.

Op zondagmiddag gingen we bij Chris op verjaardagsvisite. Op maandag richting de kinderboerderij, maar die bleek dicht op maandag. Gelukkig is de speeltuin wel altijd open. Vanaf dinsdag werd het echt lenteweer. Bas kwam aan op Schiphol en Loes ging al vroeg met de trein onderweg om hem op te halen. Daarna reden we met de huurauto door naar Den Haag om Loes haar paspoort op te halen. Opa en Oma waren ondertussen met Jojanneke en Pepijn aan het zwemmen. Rond de lunch allemaal weer thuis. ‘s Middags nog even naar de Middenwaard voor wat boodschapjes.

Op woensdag wederom richting de Mare. Hier naar de kinderboerderij en de markt en op de terugweg nog even langs de markt. Heerlijk lenteweer vandaag, helaas was dat ook meteen de laatste dag. ‘s Avonds bij Maaike en Gijs aan de pannenkoeken. Donderdag gingen Henk en Gonda nogmaals zwemmen, maar Pepijn was niet erg lekker en stond te rillen aan de kant. Bij thuiskomst Pepijn op bed gelegd. Rond 3en richting Scherpenzeel met de trein. Pepijn was nog steeds koortsig en zat een beetje suf in de kinderwagen voor zich uit te staren. Oma Nollie kwam ons ophalen.

Op vrijdag moesten Nollie en Hans nog werken, maar wij vermaakten ons met boodschapjes doen en naar de speeltuin. We deden rustig aan, maar Pepijn was redelijk opgekalefaterd. Op zaterdag gingen Bas, Hans, Koen en Gijs naar de Maassluiskering en de Oosterscheldekering als excursieleiders voor Bas zijn Singaporese collega’s (die ook in NL waren voor de start van het project). Oma Nollie, Loes, Jojanneke en Pepijn deden boodschapjes en er werd appeltaart gebakken. Op zondag met Opa en Oma richting Baarn, hier zou een kabouterpad zijn. De eerste locatie was helaas niet de juiste, maar we kwamen wandelaars tegen die ons vertelde dat de route bij een landgoed begon. Maar hier was het vroeger en inmiddels was de start van de tocht verplaatst naar het station van Baarn….dus weer in de auto. Uiteindelijk konden we dus toch de kaboutertocht beginnen. Jojanneke en Pepijn kregen een knapzak en een puntmuts en achteraf een mooi diploma. Rond het eind van de middag weer thuis en lekker de open haard aangezet tegen de ijzige kou….bbbbrrr.

Op maandagochtend rustig aangedaan, wat boodschapjes gedaan en ‘s middags hebben Jojanneke en Pepijn met Oma een pindaketting voor de vogels gemaakt. Op dinsdagochtend met Oma Nollie naar het zwembad in Leusden en op woensdag naar de plaatselijke markty in Scherpenzeel. Toen Pepijn ‘s middags zijn tukkie deed met Jojanneke naar Veenendaal gereden voor gymschoenen voor haar nieuwe school. ‘s Avonds kwam Koen eten in Scherpenzeel en om te vieren dat hij per 1 april een mooie woonboot in Leiden als huis heeft werd de Jip en Janneke champagne opengetrokken. Op donderdag gingen Oma Nollie, Jojanneke, Pepijn en Loes naar het dierenpark Amersfoort. Wat een prachtige dierentuin, met allemaal glas waardoor je de dieren van heel dichtbij kan bewonderen.

Op vrijdag terug richting Alkmaar, want Jojanneke moest haar 4 jaar vaccinatie krijgen en er moest bij de gemeente Heerhugowaard een geboortecertificaat voor haar opgehaald worden. Wat een wereld van verschil met de gemeente Den Haag….en een goed voorbeeld hoe ambtenarij ook kan werken…gelukkig. ´s Avonds kwamen Petra, Eric en Ciska eten en werd er (met wat moeite, de tent in gedachte was namelijk failliet) indonesisch gehaald.

Zaterdag ging Bas een dagje helpen klussen bij Petra en Eric. In de ochtend ook even gaan kijken hoe hun paleisje (in wording) er nu uitziet. Jojanneke en Pepijn hielpen nog even mee met klussen. ‘s Middags Maaike en Gijs op de koffie. En ‘s avonds zonder kids uiteten met Martijn in Egmond aan Zee.

Op zondag in de ochtend richting Castricum naar de familie Huitenga. In het zwembad van Castricum gezommen en daarna verwend met allerlei lekkernijen tijdens de lunch…lees pannenkoeken en kroketten…mmmmmm. Rond 3.15u weer naar huis, waar Pepijn als een blok in de auto in slaap viel. Rond 5en pepijn weer uit bed gehaald en met gezin Mathot, Henk en Gonda wederom uiteten in Egmond aan Zee bij strandtent de Schelp.

Op maandag was er peuter dans en gym in het wijkcentrum, en Oma Haver had gevraagd of Jojanneke en Pepijn eenmalig mee mochten doen. Moeders hoeven niet te blijven dus rustig koffie gedronken en ze rond kwart voor 11 weer opgehaald. ´s middags geknutseld met Paasspulletjes en nog even een rondje speeltuin tussen de buien door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>