Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Welkom op deze wereld!!! Charlotte!!!

PPPPfffff!! Gelukkig zijn we met zijn allen weer thuis….dat wil zeggen met zijn VIJFEN!!! Dat was even een heftig eind van de week. Afgelopen weken waren al vrij intens maar onze nieuwe wondertje zorgde voor de climax.

De laatste week in Nederland was nog erg relaxed. Op dinsdag werd tante Dea geopereerd, dus Oma moest thuis blijven bij de telefoon. Opa, Loes, Jojanneke en Pepijn gingen zwemmen. Toen we thuis kwamen hoorde we dat alles goed was gegaan. ‘s middags thuis gebleven. Op woensdag kwamen (tante) Petra en (tante) Ciska en gingen we richting Schoorl. Ondanks de harde, koude wind het kabouterpad in de Schoorlse duinen afgelopen en daarna een lekker bakkie warme chocolademelk in het restaurant. ‘s Middags lekker thuis geluncht. Donderdagochtend op visite bij Jan en El ter ere van Jan zijn zijn verjaardag. ‘s Middags Henk afgezet die nog wat ging klussen bij Petra en Eric en met Oma naar de kinderboerderij in de Hout. Hier mochten Jojanneke en Pepijn helpen met het voeren van de kippen. Op vrijdagochtend kwam (buurvrouw) tante Ria nog even kijken en daarna alles ingepakt en opgeruimd en ‘s middags met (tante) Maaike richting Scherpenzeel gereden. Hier kwam iedereen naar toe en hadden we een laatste familie Mathot maaltijd. Op zaterdag ‘s middags naar de kinderboerderij in Amersfoort en ‘s avonds richting Schiphol voor nu toch echt het familievertrek naar Singapore. Henk en Gonda waren dit keer niet aanwezig bij het afscheidscomite, want die hadden een diner voor de War Child actie in Alkmaar. De vlucht ging gesmeerd. Voornamelijk omdat we ‘s nachts vlogen en we dus het grootste deel sliepen. Ook heerlijk we hoefden maar een vliegtuig in en uit. De volgende dag kwamen we rond 4 uur aan Singapore tijd. Op naar het hotel…..de eerste nacht hier was natuurlijk minder succesvol. De kids hadden immers het gevoel net wakker te zijn en (in NL was het pas eind van de ochtend toen ze al weer naar bed moesten van ons), maar de volgende ochtend was het al vroeg dag. Bas moest namelijk naar zijn werk en Jojanneke naar SCHOOL!

We vertrokken vroeg met de taxi, want de juffrouw zou er om 8 uur zijn om de laatste dingen uit te leggen en haar wegwijs te maken. Een vlug ontbijtje in het hotel en rond kwart voor 8 op school. Om kwart over 8 hadden we alle uitleg gehad en vond Jojanneke het voor ons tijd om naar huis te gaan…….Rond 2 uur haar weer opgehaald en het was prima gegaan. En ook de rest van de week had zij het erg naar haar zin op school.

Maandagmiddag met Kirsten (die Bas had geholpen met het zoeken van het huis) en wat vriendinnen van haar afgesproken in een kindvriendelijk restaurant in de buurt. Op dinsdagochtend ook met Kirsten op pad, dit keer naar het strand op Sentosa Island. ‘s middags werden wat nodige boodschappen gedaan, of Orchard Road (hoofdwinkelstraat van SIngapore, vlakbij het hotel) verkend. Ook maakten we natuurlijk gebruik van het prachtige zwembad van het hotel.

Op woensdagmiddag richting de gynaecoloog voor nu toch de eerste afspraak. Was een lastige afspraak, omdat Pepijn en Jojanneke zich niet top gedroegen (waarschijnlijk alle indrukken…), en Bas er niet bij was. Maar goed toen ik wegliep wist ik wat ik wilde weten.

Op donderdagochtend had Jojanneke paasontbijt op school en mocht ze in pyjama naar school komen. Toen ik haar ophaalde had ze haar pyjama nog steeds aan. ‘s Ochtends even met Kirsten mee op supermarkt verkenning en daarna bij haar een bakkie gedaan. Ze wonen dicht bij ons dus ook even langs ons huis gereden. Dit had ik beter niet kunnen doen, want ze waren net het zwembad aan het graven en dus was het een enorme rotzooi in de voortuin. Met al die vliegende hormonen in mijn lichaam begon ik me af te vragen of dit nu wel het juiste huis was…..iets wat natuurlijk niet echt leuk en eerlijk was tegenover Bas. ‘s Middags niets meer gedaan om de kids wat rust te geven van alle indrukken. Op vrijdag was Bas ook vrij want Goede Vrijdag was hier een officiele vrije dag. Bas had op donderdagmiddag onze nieuwe leaseauto gekregen en dus gingen we die ook even proberen. Nogmaals even in een fikse regenbui bij het huis gaan kijken en nu kwamen de hollende hormonen gelukkig al aardig tot rust. Op zaterdag hadden we de sleuteloverdracht van het huis en kon het huis ook van binnen bewonderd worden. Schoonmaak technisch kon er nog wel wat verbeterd worden en ook het zwembad was nog in de maak, maar het voelde goed. Loes had zich zorgen gemaakt om niets…..De Ikea (ja ook hier) werd ook nog even leeggekocht voor de laatste benodigdheden.

Zaterdagmiddag waren we uitgenodigd bij Kirsten en Paul voor een Paasbarbeque. Nu was dit ook ons 6de huwelijksjubilea, dus zorgden wij voor de bubbels. Ilja en Eric (ook woonachtig in Korea) waren ook op weg naar hun vakantie in Thailand op stopover in Singapore en waren er ook.

Op zondagochtend zouden we eigenlijk paaseieren gaan zoeken in het park, maar de ochtend verliep niet zo vlot (lees: Bas had even nodig om wakker te worden), dus deden we het rustig aan gingen lekker brunchen. ‘s Middags nog wat geshopt en toen bij Paul en Kirsten de laatste restanten van de bbq opgemaakt en alsnog eieren in hun tuin gezocht die de paashaas had verstopt. Op maandag 1 april werden de shipment geleverd en dus hadden we onze spulletjes weer terug. Bas had nog een extra dagje vrij genomen. Maandagavond voor de laatste nacht in het hotel geslapen en dinsdag 2 april sliepen we voor het eerst in ons nieuwe huis. Jojanneke had nu 2 weken paasvakantie, maar Bas moest natuurlijk nog wel gewoon werken. We brachten Bas vanaf dinsdag ‘s ochtends naar zijn werk en gebruikten een groot deel van de dag om de dozen uit te pakken en alles een plekje te geven. Het zwembad kreeg steeds meer vorm en het was makkelijk dat we er nu waren, want dan konden we nog een beetje sturen hoe het eruit kwam te zien. De laatste puntjes werden op de i gezet en de schoonmaakploeg kwam nog een keer langs. Tv en computer werden aangesloten. Donderdag wederom een ritje Ikea, want we miste wel wat opbergruimte in de vorm van stellingkasten. En op zaterdag werd het zwembad vrijgegeven :).  Zaterdag ook een lokale bankrekening geopend en nog wat benodigdheden gekocht.  Op zaterdagavond sate/nasi gegeten bij Kirsten en Paul en op zondag kwamen ze voor een kleine housewarming bij ons eten. We haalden Thais, maar de dames moesten een keertje terug, omdat we niet voldoende hadden…….(lees: we waren de rijst vergeten te bestellen). Maandag lette Kirsten even op de kids, terwijl Loes bij een grote supermarkt even wat voorraad  ging inslaan. Dinsdag gingen we met de bus op avontuur richting de stad, maar op de terug weg zat ik met 2 slapende kids in de bus en dus vanaf de bushalte alsnog een taxi richting huis gepakt :). Woensdag rustig aan gedaan. ‘s middags nog een bbq gekocht, want die zat niet meer in onze inboedel en is natuurlijk wel een noodzakelijke behoefte met zulk heet weer……ook onsuccesvol op zoek naar stenen als ballast voor de parasol…

Woensdagochtend moesten we richting dokter voor een scan. Hier doen ze normaliter met 32 weken een scan en in Australie was de laatste met 19 gemaakt, dus de dokter vond dat met 37 weken er nog wel een scan gemaakt mocht worden. Tijdens de scan bleek dat de baby met zijn hoofd ipv naar beneden in Loes haar rechterzij lag, dat was dus niet goed. Met de dokter besproken we het nog een week aan te zien en in week 38 te kijken of de baby gedraaid moest worden. Dit werd het liefst zo laat mogelijk gedaan, om een vroegtijdige bevallig te vermijden. ‘s Avonds nadat de kids naar bed zijn, zijn we altijd nog een beetje aan het rommelen om alles zijn plekje te geven en Loes was op de bank de bbq in elkaar aan het zetten. Maar voelde letterlijk nattigheid. Dit was geen broekplasserij….3 weken te vroeg. We belde Kirsten, die zo lief was bij ons te slapen terwijl naar het ziekenhuis togen. Omdat Loes nog geen weeen had werd de dokter telefonisch geraadpleegd. Besloten werd na nog een scan, waaruit bleek dat er geen verandering was in de ligging van de baby, tot de volgende ochtend te wachten met een keizersnee. Zo lang ik geen weeen had kon het nog wel aan en kon iedereen nog een goede nachtrust krijgen. Bas ging nog even richting huis om snel wat dingen te regelen en kwam rond 1 uur ‘s nachts weer terug. Toen waren er echter wel weeen te voelen en moest Loes enorm plassen. Bas hielp haar op de verkregen bedpo, en toen er nog een hoos vruchtwater kwam snel maar op het alarmknopje gedrukt van de verpleegster. Deze nam meteen contact op met de dokter en besloten werd meteen te opereren en niet meer af te wachten. Helaas hadden we pas rond half 8 gegegeten en moest er 6 uur gewacht worden, voordat Loes weer nuchter genoeg was om onder het mes te gaan. Om 2.05uur lag ik op de operatie tafel. Bas mocht mee de operatiekamer in en meekijken hoe  ons wondertje gehaald werd. Het bleek nog een hele toer om haar hoofd uit de baarmoeder te krijgen, de baarmoeder was ingeklapt doordat al het vruchtwater weg was en rond het hoofdje geklapt, doordat ik toch op het laatst nog heftige weeen had gekregen was ze wel begonnen met indalen en dat had de situatie niet verbeterd. 2x extra een knip in de baarmoeder en 3 volwassen kerels waren nodig om het hoofdje uit de baarmoeder te halen (tot en met de schouders was ze er al uit). Eindelijk zag ons wonder het levenslicht, maar het duurde nog bijna een zenuwslopende minuut voordat ze haar eerste geluidje liet horen. Ze begonnen steeds harder op haar voetjes te tikken, maar uiteindelijk toch het prachtig verlossende gehuil. Rondom alle commotie wisten we nog steeds niet wat voor geslacht ons wondertje was. EEN MEISJE… CHARLOTTE HILLEGONDA ARNOLDA MATHOT was geboren. Bas mocht met haar mee naar de nursery terwijl Loes weer helemaal opgelapt werd. De dokter gaf later aan Bas toe dat het een van de moeilijkste keizersnede was geweest die hij ooit had gehad. Rond half 5 mochten we allemaal naar de verpleegzaal en ging Bas naar huis om nog wat te slapen en Jojanneke en Pepijn het goede nieuws te vertellen.

Bas nam donderdag en vrijdag vrij en zorgde voor Pepijn en Jojanneke en zorgde dat alle spulletjes gewassen werden en het huis versiert werd. Terwijl Loes en Charlotte tot zaterdag rond de lunch in het ziekenhuis bleven. Elke bezoekuur kwamen trotste papa en grote zus en broer natuurlijk op visite. Ze zijn erg gek met hun nieuwe zusje. En ook Kirsten en Floris en Jerry (die voor zaken in Singapore is) kwam op onverwacht kraambezoek. Op vrijdagavond hadden ze voor ons een felicitatie diner in het ziekenhuis geregeld. Met Loes gaat het goed, al moet er natuurlijk nog wel wat genezen. Maar ze kan zichzelf goed redden. Ook Charlotte doet het erg goed. Het is nog een klein poppetje. Nu heerlijk met zijn vijven thuis!!!! Zaterdag komen Opa en Oma Haver voor wat meer hulp en maandag daarop komen de rest van de spulletjes. We waren eerlijkheidshalve nog niet helemaal voorbereid, maar ze is oh zo welkom!!!! Wat een mooi poppetje!

 

 

 

 

 

4 Responses to Welkom op deze wereld!!! Charlotte!!!

 1. gerrie schreef:

  SUPER! Van harte gefeliciteerd allemaal en veel geluk samen. (Maar wat een spannend verhaal…)

 2. riet schreef:

  hoi bas en loes gefeliciteerd met jullie prachtige dochter charlotte
  en ook jo janneke en pepijn gefeliciteerd met jullie zusje
  wat een wonder telkens weer
  en wat een grote suprise eerder dan verwacht maar alles zit er op en aan
  en nu lekker genieten
  strakjes komen gonda en henk dus hulp komt goed van pas
  een fine tijd met elkaar daar

 3. Yvonne van de Reep schreef:

  Van harte met de geboorte van jullie dochter/zusje!!
  Never a dull moment met jullie in ieder geval. Charlotte wil gewoon niets missen van het nieuwe huizen avontuur 😉
  groetjes uit Egmond en ik lees met plezier de blogs!!

 4. Fred en Rina van de Reep schreef:

  Hallo wereldburgers,
  Ook hier van uit Egmond aan den Hoef van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter.We hebben het net van Martijn vernomen ,die zit ondertussen al 3 weken op weer een of andere boot!
  Veel geluk met jullie gezin.
  Fred en Rina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>