Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

De “kraamhulp”

De week nadat we uit het ziekenhuis kwamen hadden we het al best druk. Op zondagmiddag een bbq gehouden ter ere van de komst van Charlotte. Paul en Kirsten kwamen met de kids en ook Jerry was van de party. Op maandagochtend ging Bas met Pepijn en Jojanneke naar school. Voor Pepijn was het de eerste schooldag. Wat had hij er zin in. Eigenlijk mocht hij van 9.15u tot 10.15 een uurtje wennen met Bas erbij, maar hij had het zo naar zijn zin dat ze meteen de gehele ochtend bleven. Misschien ook goed dat zijn papa erbij was, ipv zijn moeder, waar ze vast wat eerder tegen hadden durven aangeven dat de gehele ochtend blijven toch tegen het protocol was…:) Bas had daar natuurlijk lak aan en zag hoe goed Pepijn het naar zijn zin had. Loes ging ondertussen met Charlotte naar de kinderarts en die deed het zo goed dat ze pas over 6 weken terug hoefde te komen.

Op dinsdag nadat we Jojanneke hadden weggebracht richting de Ambassy of the Kingdom of the Netherlands….voor de aanvraag van Charlotte haar paspoort. Bas had maandagmiddag aangifte van Charlottes geboorte gedaan samen met Jojanneke bij de ICA (immigration and checkpoints authority Singapore). Hier moeten alle geboorte- en sterftegevallen in Singapore geregistreerd worden en kunnen de Singaporesen hun paspoort halen. Bas had een mooi gelamineerd geboortebewijs van Charlotte gekregen. Helaas bij de ambassade bleek dit niet gewenst, we moesten een ongelamineerd exemplaar hebben met een stempel van het ministry of Foreign affairs erop. En tevens bleek de pasfoto weer eens niet goed te zijn. Dus richting fotoshop waar de pasfoto goed gephotoshopt werd (en dat mag dan wel????!!!) . Daarna wederom naar het ziekenhuis, maar nu voor Loes. We moesten lang wachten, want onze arts had net een bevalling ertussen gehad, maar een 1,5 uur later toch aan de buurt en ook hier positief nieuws….over 2 maanden terug.

Op woensdag, rustig aan gedaan. ‘s Ochtends nogmaals naar de ICA voor een duplicaat van het geboortebewijs…nu zonder laminatie. Deze zou binnen 6 dagen klaar zijn, maar na wat pushen kon het ook wel sneller en werd het vrijdagochtend. ‘s middags kwam Kirsten nog even op bezoek met een kraamkadootje. Op donderdag mocht Pepijn weer naar school, dit maal 2 uurtjes zonder pap of mama aanwezig. Ook nu ging het weer supergoed. Hij had zich kostelijk vermaakt. Ook bij Jojanneke ging de eerste volledige schooldag erg goed. Op donderdagavond uiteten met zijn vijven bij de mexicaan in Holland Village. Lekker buiten eten, HEERLIJK! Op vrijdag mocht Pepijn zijn eerste volledige dag van 9 tot 12 maken op school en ook nu had hij het weer erg naar zijn zin gehad. Loes ging ondertussen bij het ICA het geboortecertificaat ophalen en langs het ministry of Foreign Affairs…ook dit weer een lachertje want na betaling van 10 dollar kreeg ik van de receptioniste een stempel en een handtekening…..’s Middags nadat Loes Pepijn van school afgehaald had snel langs de ambassade en hier was nu ook alles in orde voor de aanvraag voor het paspoort. Lang leve de bureaucratie hier in Singers!!!!

Vrijdagmiddag een cake gebakken voor het bezoek van de volgende dag. Op zaterdag moest Bas er vroeg uit, want Henk en Gonda stonden om 6 uur in Singapore. Hoe ze het voor elkaar kregen,???, maar door allebei een andere uitgang in het vliegtuig te nemen waren ze elkaar de eerste minuten in Singapore al kwijt ;). Gelukkig vonden ze elkaar weer en kwamen ze samen door de douane om door Bas daar opgewacht te worden. Pepijn en Jojanneke waren inmiddels aangekleed en helemaal klaar voor de komst van Opa en Oma. Zaterdag thuis doorgebracht en Opa en Oma maakten kennis met het zwembad. En genoten natuurlijk van de kids en hun nieuwe kleindochter. ‘s Middags even boodschapje gedaan, want we besloten de komst van de gasten te vieren met een bbq. Rond half 9 sloeg de jetlag toe en gingen de lichtjes uit.

Op zondagochtend uitgebreid gebruncht. ‘s Middags begon het te regenen, maar ondanks dat naar de Singapore zoo. De regen deerde niet (aangezien je hier toch niet koud wordt van regen). ‘s Avonds bij een foodcourt chinees gegeten.

Maandagochtend ging Opa mee Bas naar zijn werk brengen en de kids naar school. Deze dag zouden de spulletjes uit NL arriveren en de verhuizers waren er ook om kwart over negen. Helaas stond de container vast in de haven en was die er pas rond 12en. Daarna was alles zo uitgepakt en aangezien we het uitruimen van de dozen voornamelijk zelf voor onze rekening namen waren de mannen rond 2en klaar. De rest van de dag gebruikt om op te ruimen en dingen uit te pakken. Op dinsdag ook voornamelijk dingen opgeruimd en een plekje gegeven. Op dinsdagmiddag had Jojanneke haar proefles van zwemles. Het was even zoeken naar het zwembad, maar toen we het uiteindelijk gevonden hadden dook ze er snel in en deed het supergoed. Soms een beetje te wild in haar enthousiasme. Na de zwemles had Jojanneke ook nog een verjaardagspartijtje van een kindje van school.

Woensdag bracht Loes Jojanneke naar school en had daarna een afspraak bij de tandarts. Het stukje nepvoortand dat er sinds haar achtste had gezeten was er namelijk door het eten van een simpel,door Opa meegebracht, dropje na 25 jaar trouwe dienst afgebroken, waardoor haar gebit er niet zo fraai uitzag. Menig basketball kaakstoot…een beugel alles had hij overleefd, maar een dropje!!! Gelukkig kon de tandarts het diezelfde dag repareren.  In de middag zouden we eigenlijk nog naar de botanische tuinen, maar Henk was niet erg lekker en dus genoot Oma met Pepijn en Jojanneke  van het zwembad. gelukkig knapte Henk die avond al weer op.

Op donderdagmiddag richting Singapore flyer, het megareuzerad. Vrijdag hadden Pepijn en Jojanneke koninginnedag viering op school, maar vanwege de regen waren de spelletjes voornamelijk binnen. Voor ons dus wat lastig om langs de “zijlijn” te blijven kijken, dus thuis even een kopje gedaan en de kids later weer opgehaald. Allebei hadden zij voor hun inspanningen een mooie medaille gehad. Vrijdag na schooltijd even boodschapjes gedaan, we zouden . Zaterdag na de brunch gingen Bas en Loes even op zoek naar stenen als tegengewicht voor de gekochte parasollen. Hier waren we al een weken naar op zoek, maar steeds tevergeefs. Onder het motto beter duur dan niet te koop, eindelijk succesvol in onze zoektocht. ‘s Middags richting Sentosa, en daar naar het strand. Na een anderhalf uurtje strand nog even bij een strandtent een lekker koud biertje/cocktail gedronken met een hapje erbij. ‘s Avonds de maaltijd simpel gehouden.

Na het ontbijt zondag kon Bas de gekochte stenen ophalen en deed hij meteen boodschappen voor de bbq die we voor de avond gepland hadden. Nog wat laatste klusjes en opruimen in huis en toen waren de laatste verhuisdozen een feit. Kirsten en Paul zouden met de kids mee komen eten. Heerlijk de “kraamhulp” alhoewel in een andere vorm dan eerst bedacht, want Loes is al weer aardig op rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>