Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

4 maanden verder….

Wat vliegt de tijd! Charlotte was van de week alweer 4 maanden uit. Nou dat zie je ook aan haar. Ze groeit als kool en doet het erg goed. Ze is een vrolijke meid, die je heel regelmatig op een prachtige glimlach trakteert. Makes your day! Ook is ze aardig aan het kletsen en als ze echt helemaal in haar hummetje is kan ze heel goed kieren. Schreeuwen kan ze ook…..God, wat kan ze zich druk maken…..Maar goed er zit dus wel een beetje peper in zullen we maar zeggen.

Ik keek waar ik was gebleven qua woord (lees: beeld) en geschrift, nou daar schrok ik wel even van want sinds midden mei heb ik het een beetje af laten weten qua het bijhouden van het blog. Foto’s (alhoewel minimaal) stonden er gelukkig nog wel op, anders leek het helemaal verlaten. Dus nu op de laatste dag is van de schoolvakantie moet ik zelf ook maar weer eens aan de bak. Hier een korte impressie van de afgelopen 3 maanden……

We waren gebleven bij het bezoek van Opa en Oma Haver in mei. Zij hebben geweldig geholpen, met de kids en ook om het huis meer leefbaar te maken. Alle spulletjes werden opgehangen; de muren bleken toch wat robuuster dan we hadden ingeschat, dus dat kostte wat zweetdruppels…..(nou is dat hier niet zo moeilijk als je je arm al optilt dan transpireer je al). Klusjes werden gedaan of schoongemaakt. Ondertussen genoten Opa en Oma gelukkig ook volop van Jojanneke, Charlotte en Pepijn en vonden het geweldig om te zien waar ze op school zaten, de eerste zwemles van Jojanneke, Charlotte showen op Pepijn zijn school en gewoon de alledaagse dingen. De eerste week waren ze aardig onder de indruk van de drukte van de stad, het verkeer en de cultuur, het weer, het groen en natuurlijk de hitte. Maar dit wende langzaam (een beetje). We wisselde de dagen thuis af met tripjes in Singapore of gingen ‘s avonds lekker uiteten. Met de fietsen reden we naar het metrostation om richting China town te gaan. Hier de tempel bezocht en de honderden souvenirswinkeltjes bekeken. We maakten een wandeling door Bukit Timah Nature Reserve…het laatste stukje origineel regenwoud in Singapore city. Bezochten de botanische tuinen en natuurlijk even “shoppen” op Orchard Road. Na een tijdje Singapore begon het Gonda en Henk wat meer eigen te worden en gingen ze gezamenlijk sightsee-en. Met de fiets naar de metro en vanaf daar verder. India Town, de hop-on-hop-off, een Singapore Sling bij het Raffles Hotel. Maar niet alleen toeristische bezoekjes. Henk maakte elke ochtend trouw gebruik van de fitness apparaten bij ons in het park (hij zou ze nog gaan missen thuis) en bezocht het plaatselijke zwembad voor het trekken van zijn baantjes (dit kosten hem wel een vermogen……0,50 Sing Dollar 😉 ). Op moederdag bezochten we het dolfinarium, wat eigenlijk een beetje tegenviel. De entree was erg mooi, maar het was erg klein en we hadden het dus gauw gezien. De dolfijnenshow was echter pas aan het eind van de middag en wij waren rond lunchtijd binnen, dus moesten we een tijdje wachten op de voorstelling. Omdat het moederdag was mochten inwoners van Singapore die in het roze gekleed waren met de roze dolfijnen op de foto, dus ik hield er een mooi souvenir aan over. Ook door Jojanneke en Pepijn natuurlijk verwend met mooie knutsels en lieve gedichten die ze school hadden gemaakt. ‘s Ochtends door de week werd door Oma de tafel gedekt en daarna werd iedereen naar werk of school gebracht. Charlotte bleef bij Oma en werd heerlijk gebadderd en bezig gehouden tot Loes terug kwam rond een uurtje of negen om weer wat te eten.

Een weekend  gingen we richting Melakka, om Henk en Gonda die van plan waren een aantal daagjes richting Maleisie te gaan alvast een beetje in te dompelen in de Maleisische cultuur. De grensovergang ging soepel, maar daarna hadden we een autopas nodig. Deze konden we bij de eerste tolpoort wel kopen voor 30 Maleisische Ringgit…we hadden echter alleen nog maar Sing dollars…ach dat kon ook wel voor 30 Sing dollar!!! (SIng dollar is ongeveer 0,66 cent waard, de Maleisische Ringgit 0,25 cent). Na een aantal uurtjes rijden kwamen we in Melakka aan. Hier het dorpje bekeken en de nachtmarkt bezocht, die net werd opgebouwd. Daarna heerlijk gegeten en toen met de auto weer richting huis. Het werd een latertje want bij de grens was er wat oponthoud. Wanneer je Singapore inkomt krijg je namelijk een wit kaartje en als je Singapore verlaat wordt deze weer ingenomen. Als je dan weer Singapore inkomt, moet je weer een wit kaartje invullen…..maar ja die hadden we niet en bij het grenshokje hadden ze ze ook niet…..dus moesten we op de douanepost naar het hoofdgebouw om daar de zaken te regelen…..meteen maar een stapeltje kaartjes meegenomen voor toekomstige bezoekers. Ook werd het voor ons de test of onze groene kaarten het deden. Allen waren oke ook die van Charlotte nog vers van de pers (die donderdag ervoor opgehaald).

De woensdag erna vertrokken Henk en Gonda met de bus naar Kuala Lumpur. De busreis was erg goed en ook het hotel met een mooi zwembad op het dak met mooi uitzicht over KL. Wij gingen er op vrijdagavond achteraan met de auto en ook dit ging soepeltjes een nachtje in Kuala Lumpur geslapen en de volgende dag na een bezoek aan het aquarium alhier richting het westen naar Kuala Selangor. Hier hadden we een prachtige villa met 2 zwembaden. ‘s Avonds gevraagd waar we het beste konden eten, in het lokale visrestaurant bestelde we meerdere gerechten oa een mooi krabje. Daarna op route naar de vuurvliegjes. Na een rondje in de boot langs dit natuurschoon/wonder, weer richting de villa waar ons de volgende morgen een heerlijk uitgebreid ontbijt werd geserveerd. aan het eind van de ochtend in de auto. Nog langs de Batu caves  ten noorden van KL. Dit werd een grote work-out voor Bas, want Pepijn viel in het midden van de rondleiding in de grot in slaap en Bas moest hem dus de 270 trappen die we omhoog waren geklommen om bij de grotten te komen weer naar beneden tillen.Daarna weer richting huis. Dit keer ging de overgang op de grens soepel!

Voor mijn verjaardag werd een oudhollandse appeltaart gemaakt door Henk. Op de dag zelf gezellig geluncht op Dempsey Hill en ‘s avonds gebbq-ed. Op 23 mei werden de koffers weer gepakt en vertrokken Henk en Gonda na 5 weken (“werk”)vakantie weer naar huis. Het weekend daarna was het wel even afkicken. Met zijn 5en weer zo in huis. We gingen naar de dierentuin en het strand en Charlotte werd voor de eerste keer in het zwembad meegenomen. Jojanneke raakte helemaal in de ban van het fietsen zonder zijwieltjes en sinds die tijd gingen we steeds een stukje verder richting supermarkt en zwemles op de fiets. Nu is het fietsen niet zozeer de uitdaging, meer het vinden van een veilig stukje weg of een stoep die niet zomaar ophoudt. Bovendien is het hier vrij heuvelachtig, dus niet echt  NL fietscondities.

De donderdag nadat Henk en Gonda waren vertrokken kregen we onze tweede bezoeker. Elianne kwam, met achterlaten van de achterban, in haar eentje richting Singapore op kraamvisite. Ook met haar richting Chinatown en een rondje regenwoud op Bukit Timah. Het weekend dat Elianne er was namen we de boot richting Bintam (Indonesie) voor 3 dagen, zwembad, zon, zee, strand en COCKTAILS!!!! in een tropisch resort. ‘s Avonds nog even een cocktailtje als de kids naar bed waren en overdag zwemmen en spelen op het strand! Heerlijk niets doen! De kids mochten nog helpen schildpadjes uitzetten, die bij het resort gekweekt waren. Maandag nog naar Sentosa naar het strand en dinsdag nadat we nog uiteten waren geweest met Jerry (die voor zaken ook weer in Singapore was) ging Elianne weer richting NL en was haar bliksembezoek weer voorbij.

Jojanneke en Pepijn hadden nog drie weken school, waarvan de laatste week met die vreselijke smog. Jojanneke had nog een sportdag op school. En Charlotte werd te groot voor de wasbak en verplaatste voor een bad naar de emmer of (met gevaar voor lijf en leden) in bad met haar broer en zus. En het was natuurlijk nog vaderdag, waarbij Bas een mooie stropdas van Jojanneke kreeg en Pepijn een mooie ster had gemaakt. Ook hadden we voor Papa nog een aantal (dri-fit) t-shirts gekocht, die kan hij hier goed gebruiken.   Voor de rest begonnen we nu echt onze eigen dingen te doen, zonder het bezoek waar we zo aan gewend waren geraakt. De schoolvakantie hadden de kids echt nodig, want die bleken best vermoeid en ook heerste er een vervelende hoest in huize Mathot. De eerste 2 weken van de vakantie erg rustig aan gedaan. De hoest bleef lang hangen, maar de kids waren gelukkig niet zo ziek dat we aan huis gekluisterd waren. Zo nog een keertje naar East-coast park, met de kinderfietsjes mee; het vogelpark en met het dierentuinabonnement een aantal keren naar de dierentuin! We maakten een mooie aftelkalender voor de nachtjes die we nog moesten slapen voordat we naar NL gingen! En die gingen erg snel voorbij….voordat we het wisten was het 19 juli en gingen we op weg naar het vliegveld!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>