Bas, Loes, Jojanneke, Pepijn & Charlotte Welkom op onze website. Veel kijk en lees plezier!

Singaporese weercondities in NL. (aangepast)

Op zaterdagochtend kwamen we op Schiphol aan. Nadat iedereen Charlotte bewonderd had gingen we richting het nieuwe huis van Petra en Eric voor een lekker ontbijt. Aan het eind van de ochtend richting Scherpenzeel. Het weer was gelukkig heerlijk en de eerste avond werd er meteen gebbqed. De zondag was Henk zijn verjaardag dus richting Alkmaar om daar gezellig een hoop mensen van de familie Haver en de Vries te zien. ‘s Avonds wederom aan de bbq. Bas ging maandag en dinsdag naar Den Haag om nog wat te werken en Jojanneke, Pepijn, Charlotte en Loes gingen op maandag met Maaike naar het Egmondse strand en ‘s avonds met de trein naar Delft. Meteen werden we weer geconfronteerd met het OV in NL, want we stonden een uur op Den Haag door een gebroken bovenleiding…Jojanneke en Pepijn begonnen natuurlijk een beetje te etteren, want die kregen honger en een uurtje stil staan helpt dan ook niet. Bas kwam ons in Delft ophalen en zo kwamen we toch nog bij Juliet en Ivo terecht en aten we een hapje bij het eetcafeetje onder hun appartement. Op dinsdag rustig aan….de jetlag kwam er bij Jojanneke en Pepijn en Charlotte nu wel een beetje uit en ook nog een paar ziektebacillen. ‘s Ochtends gingen de Jojanneke en Pepijn nog zwemmen met Opa en Oma, terwijl Loes en Charlotte (die de hele ochtend sliep van alle opwinding van de afgelopen dagen). ‘s Middags lagen zowel Pepijn als Jojanneke voor oud vuil op de bank. De volgende dag waren ze er nog niet helemaal, maar we gingen ‘s ochtends naar de tandarts. Dit was een tegenvaller voor Bas en die moest nog een keertje terug voor een gaatje. ‘s Middags even met tante Ciska naar de stad en ‘s avonds bij Frans en Marieke samen met Martijn wederom een lekker bbq.

Donderdagochtend met Charlotte een echo maken van haar heupjes (ivm vroegere dysplasie van Bas), maar dit was gelukkig allemaal goed, dus daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Nadat we eerst even een lunchbezoek hadden gedaan bij Elianne richting Scherpenzeel. Op vrijdag gingen Maaike en Loes een dagje beauty-en in Nieuwegein, Bas moest helaas nog een keer terug richting tandarts en was de hele ochtend weg. Jojanneke, Pepijn en Charlotte bleven bij Oma Nollie en ome Koen. ‘s Avonds waren Ome Jan en tante Marjan en Martha in Scherpenzeel om Charlotte (en ons) te ontmoeten. Op zaterdagochtend op bezoek bij Simon en Jaimie in Arnhem. En daarna weer richting Scherpenzeel, het plan was om richting Leiden (Koen zijn boot) te gaan, maar omdat Nollie een ernstige kaakontsteking hadden bleven we dichtbij en gingen Koen, Maaike en Gijs met Jojanneke en Pepijn zwemmen in het buitenbad van Scherpenzeel. Loes kocht (notabene in Christelijk Scherpenzeel) nog een leuk kort jurkje voor Charlotte haar doopfestijn en Bas bakte een stapel pannenkoeken om U tegen te zeggen. ‘s Avonds gingen Bas en Loes met Koen, Maaike en Gijs richting de bioscoop bij Ede. We zouden eigenlijk samen naar een film, maar deze was uitverkocht…dus gingen Loes en Maaike naar een andere film dan de mannen (die graag naar een zombiefilm wilde). Misschien hadden we beter mee kunnen gaan, want de “vrouwen”film waar wij zaten was met recht de slechtste film die we beiden ooit gezien hadden (al hadden de dames naast ons kennelijk wel hetzelfde soort humor als de filmmaker).

Op zondag naar de Goorn (of all places). Hier waren we vrij vroeg, dus eerst bij het plaatselijke cafe in Avenhorn een bakkie gedaan. Na de koffie op weg naar de kerk voor Charlotte haar doop. Pastoor Nico Knol maakte het weer een echt gebeurtenis. Maaike zong met Koen als begeleiding op de gitaar stevie wonder’s isn’t she lovely en oh wat matchten Gijs en Maaike mooi als Peter en Meter. Na de kerk richting Alkmaar, waar koffie met heerlijk gebak was. Na een borreltje en een hapje ging iedereen weer richting huis en was Charlotte haar “waterfeest” zoals Jojanneke het noemde mooi gevierd.

Op maandagochtend richting Sneek voor een weekje niets…..een weekje op de boot met zijn vijven. De eerste dag een klein eindje gevaren, want voordat we goed en wel op weg waren was het een uurtje of 3. Aangelegd in een slootje en aan de kant gekleurd en een borreltje gedronken. De volgende dag richting het noordoosten. Onderweg even gestopt in Akkrum en hier kibbeling gehaald, wat Jojanneke en Pepijn heerlijk bleken te vinden. Natuurlijk ook even de plaatselijke bakker leeggekocht….wat een lekkere dingen allemaal. Rond 4 uur aangelegd. Net op tijd, want de regen begon en dus konden we gauw het tentje op de boot leggen. De volgende dag richting de Alde Feanen op het fokje en hier aangekomen hadden we mazzel. Er vertrokken net twee schepen van een plekje en dus konden we op een windstil plekje aanleggen. Rond 6 uur ‘s avonds begon het wederom te miezeren, dus wederom de tent erop gelegd. Op donderdag in Earnewalde. ‘s Middags eerst een tijd met de boot voor anker gelegen en gedobberd en gezwommen. Pepijn vond het water niets….misschien omdat de boot te groot was vanuit het water gezien, het water te koud of het water niet doorzichtig….een reden kregen we er niet echt uit, maar hij wilde er niet meer in en speelde liever met een puts op de boot (OOK prima!). Noliie en Hans kwamen richting Earnewalde en genoten van de kids aan boord. We gingen eten in het plaatselijke hotel op het terras aan het water, want het was prachtig weer. De volgende dag weer richting Sneek gevaren, met onderweg een paar zwemstops, want het waren Singaporese temperaturen.’s Avonds nog even op het meer pannenkoeken gebakken. Terwijl Loes aan het bakken was sprong Pepijn van de picknicktafel op de kant en liep de dagen daarna een beetje mank…omdat hij door zijn enkeltje gegaan was. ‘s Avonds alles weer uitgeladen, nog even een ijsje gehaald als toetje in Bolsward. Kids vielen in slaap en zo naar Alkmaar gereden. Ciska kwam hier nog even een borreltje doen.

Zaterdag nog even bij Ciska thuis langs, want die kon niet mee uitzwaaien, dus hier afscheid genomen en daarna doorgereden naar Amsterdam. Bij Marc en Annemieke en kleine Niek geluncht en toen richting Leiden voor Koen zijn housewarming op zijn boot. ‘s Jojanneke sprong met de neven Bals nog even in de vaart en ‘s avonds nog met Koen zijn bijbootje een ijsje gehaald in Leiden.

Op zondagochtend vroeg eruit en richting Schiphol. De weken NL zaten er weer op. Het blijft een moelijke vlucht omdat hij voornamelijk overdag is voor hollandse begrippen, terwijl je door de nacht heenvliegt voor Singapore begrippen. ‘s Ochtends vroeg thuis en allemaal nog even naar bed. Bas ging 2 uur later weer richting zijn werk en de kids sliepen lekker door.  De eerste dagen thuis, rustig aan de jetlag had toch wel zo’n 3 dagen nodig om langzaam op te lossen. Bas hoefde gelukkig de eerste week maar 3 dagen te werken want op donderdag was het suikerfeest en de vrijdag de 48ste onafhankelijkheidsdag van SIngapore en beiden verplichte vrije dagen. Wij hadden besloten (met heel Singapore) een paar nachtjes naar Maleisie te gaan.

Bij de Singaporese grens zei Loes nog dat het haar meeviel…….te vroeg gejuigd, want om Maleisie in te komen moet je eerst over de SIngaporese grens, 5 km rijden en dan door de Maleisische grens. Over de 5 km hebben we welgeteld 2 uur gedaan. Desalniettemin kwamen we met een aantal uur vertraging aan op onze bestemming in Kuantan. Het hotel was niet modern, maar op zich wel schoon (voor Maleisische begrippen). We hadden mooi twee kamers naast elkaar met een deur ertussen, dus Jojanneke en Pepijn hadden hun “eigen” kamer. De volgende dag zagen we in het daglicht de mooi waterspeeltuin, speeltuin en zwembad van het hotel, welke echt wel super was (mocht ook iets vaker schoongemaakt worden…….maar toch). De hele ochtend in het zwembad doorgebracht en ‘s middags Kuantan bezocht. Hier was door feestdagen nog wel vrij veel dicht en bovendien was het vrijdag rond half 2 en dus gebedstijd voor de moslimbevolking (voornamelijk moslim dit deel van Maleisie). In het hotel was ook geen alcohol beschikbaar, maar gek genoeg konden we zonder problemen een biertje in de supermarkt kopen. Even een bakkie bij de Starbucks en toen richting de kust. Hier de rest van de middag in het zand gespeeld. ‘s Avonds richting het Hyatt gelopen, dat zich ook op het strand bevond om te eten. Anders dan je zou verwachten van zo’n naam was het eten een buitengewone teleurstelling. Bas en Loes hadden allebei het surf& turf bbq buffet gekozen, maar omdat ze niet genoeg gaar hadden, was er weinig te kiezen. Alles wat van de bbq kwam werd door de mensen in de rij voor je al meegenomen, want ook die stonden al eeuwig te wachten om ook maar wat te eten. Om deze ramp nog erger te maken hadden we voor de kids 2 hamburger/friet menu besteld, maar er kwam er maar 1, na een paar keer vragen kwam uiteindelijk de 2de, maar toen was Pepijn letterlijk in slaap gevallen aan tafel….het was inmiddels ook al 9 uur en hij had het al zo lang vol gehouden. Ons beklacht gedaan en uiteindelijk kregen we het diner op rekening van het hotel…maar ja we hadden liever netjes betaald en lekker gegeten.

De volgende dag na nog een zwemrondje in het hotel richting Cherating. Hier beginnen de witte stranden van Maleisie richting het noorden. Heerlijk op het strand gespeeld en daarna bij het plaatselijke beach barretje een borreltje gedaan. Bij de plaatselijke Chinees gegeten en daarna weer richting hotel.

Op zondag Bas zijn verjaardag gevierd. We hadden een grote taart besteld in het hotel voor bij het ontbijt en natuurlijk waren er kadoos op bed. In NL hadden we het onmisbare accessoire “de eiersnijder” gekocht voor onze huisraad, maar vergeten mee te nemen, dus als grapje deze alhier gekocht en ingepakt voor Bas zijn verjaardag. Pepijn mocht hem geven…..maar vertelde alvast wel even wat erin zat alvorens hem aan Bas te geven. Weg verrassing….haha. Ook de taart was niet helemaal een verrassing, want de manager van het hotel kwam heel handig vragen aan tafel of er ook kaarsjes op moesten….haha. Maar lekker was hij wel. Alleen veel te groot, dus het overgebleven stuk aan het personeel gegeven. Nog eenmaal van het zwembad en waterspeeltuin genoten en toen in de auto richting het zuiden.

Bij Lake Chini gestopt en hier een bootritje gemaakt. Van augustus tot oktober staan op dit meer de waterlelies (denk: Efteling) in bloei. De boot ging op de heen weg rustig aan langs de waterlelies en door het regenwoud. In het begin spannend voor de kids, maar na een tijdje begonnen ze zich natuurlijk af te vragen hoe lang nog, en gaan we weer terug. De meneer van de boot had echter voor de terugweg een verrassing in petto voor ze. Vol gas….terug…wat een lol vonden ze dat. Nog even gestopt in het Orang Asli dorp (oorspronkelijke inwoners van Maleisie) en toen weer naar de bootkade. Hier nog even een nasimaaltijd gegeten en toen richting huis. Het was vrij druk onderweg en nog aardig in de file gestaan, maar de grensovergang ging dit keer soepel en snel. Voor middernacht nog thuis.

Nog een week schoolvakantie hierna en in deze vakantie nog een keer naar de dierentuin en het waterspeelpark geweest. In het weekend rustig aan; nog even op zondag bij Paul en Kirsten in het zwembad gespeeld, want op maandag was het dan zover, WE MOCHTEN WEER NAAR SCHOOL. Spannend vonden ze het wel, en ze moesten ook wel even weer in het ritme komen, maar wat vonden ze het weer leuk. Het gewone leven is dus weer begonnen. Vroeg op, allemaal in de auto en ‘s middags weer ophalen.

Afgelopen zondag nog een leuke bbq gehouden. Bas zijn collega uit NL was over en kwam met zijn dochter ,ex-schoonzoon en kleinzoon (die in Indonesie woont) bbq. Paul en Kirsten waren er ook met de jongens dus weer een gezellige bedoening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam Quiz:

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>